Vágólapra másolva!

Az eddigi legnehezebb meccset is biztosan hozta a vízilabda-válogatott a Unicum Kupában<br/>

Pénteken a 3. forduló mérkőzéseivel folytatódott a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában az Unicum Kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna. A magyar válogatott eddigi legnehezebb mérkőzését játszotta Ausztrália ellen. Kemény Dénes együttese azonban jobb védekezésének köszönhetően a harmadik találkozó után is megőrizte veretlenségét.

Az első negyedben mindkét csapat idegesen, kapkodva kezdett. A magyar együttes nyugodott meg előbb, Benedek 3 és fél perc elteltével lőtte az első gólt. Az ausztrálok Boyd révén egyenlítettek, de az utolsó percben egy megúszást követően megint Benedek bizonyult eredményesnek.

A második játékrészt Biros gólja vezette be, utána azonban támadásban pontatlan átadások és fölösleges szabálytalanságok jellemezték a házigazda játékát. A védekezés azonban továbbra is hibátlan volt, ha egy ausztrál játékos mégis lövéshez jutott, akkor Kósz védett bravúrosan.

A harmadik 7 percet az ausztrálok kezdték jobban, Petrov találatával egy gólra csökkentették a különbséget. Ezt követően viszont egy percen belül Kásás és Benedek is eredményesnek bizonyult, így ismét megnyugtató előnnyel vezetett Kemény Dénes együttese. Molnár Tamás távoli találata a harmadik negyed közepén gyakorlatilag eldöntötte a találkozó sorsát.

A befejező játékrészben a vendégeknek már nem volt erejük újítani, a házigazdák is visszavettek a tempóból, így a különbség már nem változott jelentősen.

Kemény Dénes szövetségi kapitány - immáron hagyományos - mérkőzés utáni értékelésében a következőket mondta: - Az ausztrálokat ismerve nehezebb mérkőzésre számítottam, de kiváló védekezésünknek köszönhetően ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. A támadójátékunkkal még akadtak apróbb problémák, de az Eb-n nagyon elégedett leszek, ha minden mérkőzésünkön tizenkét gólt tudunk majd lőni.

A nap első találkozóján Spanyolország könnyedén aratott nagy különbségű győzelmet Németország felett. A németek csak a harmadik negyedben tudták megszerezni első góljukat.

Majdnem meglepetés született a nap második mérkőzésén, miután az első negyedben a szlovák válogatott öt perc után már 3-0-ra vezetett az esélyesebb Egyesült Államok ellen. Az amerikai csapat csupán a második 7 perctől játszott tudásának megfelelően, a harmadik játékrész végén egyenlített, a negyedikben pedig a maga javára fordította a találkozót.

Magyarország-Ausztrália 12-6 (2-1, 2-1, 5-2, 3-2)
Hajós Alfréd uszoda, 1500 néző
Magyarország: Kósz - Vári, Varga 1, Steinmetz, Benedek 4, Tóth 1, Kásás 1 csere: Märcz, Kiss, Fodor 1, Székely, Molnár 2, Biros 2
Ausztrália: Eddie - Marsden 2, M. Oberman, Owen-Jones, Whalan, Neesham, Thomas
csere: Petrov 2, Boyd 1, Semmens 1, P. Oberman, Woods

Spanyolország-Németország 13-4 (4-0, 3-0, 4-3, 2-1)
Hajós Alfréd uszoda, 150 néző
góldobók: Ballart 4, Perez 3, Hernandez, Sanchez-Toril, Salazar, Sans, Gomez, P.Garcia 1-1, illetve Dierolf 2, Schertwitis, Kaiser 1-1

Egyesült Államok-Szlovákia 9-7 (1-3, 2-2, 3-1, 3-1)
Hajós Alfréd uszoda, 400 néző
góldobók: Humbert 3, Kredell, Wigo 2-2, Albright, Bailey 1-1, illetve Nizny, Cipov 3-3, Gyurcsi 1

A torna állása:

1. Magyarország 6 pont (43-12)
2. Egyesült Államok 6 (24-17)
3. Spanyolország 4 (25-16)
4. Ausztrália 2 (22-27)
5. Szlovákia 0 (17-35)
6. Németország 0 (13-37)

(MTI)