Vágólapra másolva!

Százszázalékos magyarok az Unicum Kupán<br/>

A magyar válogatott veretlenül, pontveszteség nélkül nyerte meg az Unicum Kupát. Kemény Dénes együttese a záró fordulóban nagy küzdelemben Spanyolországot győzte le. A magyarok legutóbb 1997-ben nyerték meg a tornát, és utána a sevillai Európa-bajnokságon is az első helyen végeztek.

Magyarország-Spanyolország 7-5 (1-0, 2-1, 4-2, 0-2)
Hajós uszoda, 4000 néző
Magyarország: Kósz - Kiss G., Benedek 1, Kásás 2, Steinmetz B., dr. Molnár 2, Tóth F. csere: Ma:rcz 1, Varga, Vári 1, Fodor, Biros
Spanyolország: Andreo - Perez 2, C. Garcia, Hernandez, Ballart, Gomez, Estiarte csere: Pedrerol, Marcos, Salazar, Moro 2, Sans, P. Garcia 1

Mindkét csapat idegesen kezdett, de három perc elteltével Kásás a magyaroknak szerzett vezetést. A szoros emberfogás miatt kevés lövőhelyzet alakult ki, a centereket egyik oldalon sem tudták játékba hozni, a távoli kísérleteket pedig a kapusok hárították magabiztosan.

A második negyedben sem alakult ki sok helyzet a kapuk előtt, szinte hibátlanul védekeztek a csapatok. Perez emberelőnyből egyenlített, a játékrész közepén azonban az egyedül hagyott dr. Molnár svédcsavarral szerzett vezetést magyar együttesnek. Fél perccel a dudaszó előtt Ma:rcz növelte kettőre a vendéglátók előnyét (3-1).

A harmadik hét percben előbb Benedek lőtt 7 m-ről a jobb felső sarokba, majd előnyből Kásás növelte négyre a különbséget (5-1). A spanyolok második találata Moro nevéhez fűződött. Két perccel a játékrész vége előtt megszületett az első centergól dr. Molnár révén.

A befejező hét percben a magyar együttes már csak előnye tartására törekedett. A spanyolok ugyan csökkentették a különbséget, de a találkozó eredményének megfordítására nem volt esélyük.

Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Nagyon örülök a győzelemnek. Nem hiszek a babonákban, de két évvel ezelőtt az Unicum Kupa után megnyertük az Európa-bajnokságot. Idén is szeretnénk ugyanilyen sikeresen szerepelni, de rajtunk kívül még legalább öt válogatott esélyes Firenzében (szeptember 2-11.) az aranyéremre.

Az első mérkőzésen a torna két pont nélkül álló együttese, Szlovákia és Németország találkozott. Kiegyenlített első negyed után a szlovákok magabiztosan győztek 13-7-re. A nap második mérkőzésén az ausztrál válogatott végig vezetve szoros küzdelemben nyert az Egyesült Államok ellen (5-4).

A torna végeredménye:

győzelem döntetlen vereség gólkülönbség pont

1.

Magyarország

5

-

-

67-22

10

2.

Spanyolország

3

-

2

45-30

6

3.

Ausztrália

3

-

2

32-33

6

4.

USA

3

-

2

33-39

6

5.

Szlovákia

1

-

4

37-57

2

6.

Németország

-

-

5

22-55

0

különdíjak:
a torna legjobb játékosa: Kásás Tamás
a torna legjobb kapusa: Kósz Zoltán
a torna gólkirálya: Benedek Tibor, 14 góllal

(MTI)

Korábban:

Folytatta remek szereplését a magyar válogatott, amely a 4. fordulóban az addig szintén veretlen Egyesült Államokkal találkozott, és újabb fölényes győzelmet aratott (17-5). Kemény Dénes együttesének a vasárnapi zárónapon Spanyolország ellen már egy döntetlen is elég az Unicum Kupa megnyeréséhez.