Társoldalunk:

Benedek doppingügyének olaszországi visszhangja

Az olasz sajtó biztosra veszi, hogy az olasz úszószövetség az ítéletre várva elővigyázatosságból már a pénteki napon meghozza felfüggesztő határozatát a doppingvizsgálaton pozitívnak talált Benedek Tibor és két másik játékos ellen.

Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) igazgatójának nyilatkozata alapján kész tényként kezelik, hogy a játékosok búcsút mondhatnak a nemzetközi szereplésnek is. "Az úszószövetségek közötti egyezség értelmében a nemzeti szövetségek szintjén hozott felfüggesztések automatikusan kiterjednek a nemzetközi eseményekre is" - mondta Marculescu.

Benedeket a La Repubblica szerint akár 4 évre is eltilthatják a játéktól.

A Roma vízilabdacsapata, amelyet a bajnoki címtől való megfosztás veszélye fenyeget, elhárít magától minden felelősséget, mondván, hogy nem felelhet olyan dolgokért, amelyekről nincs tudomása. Az INA Assitalia Roma az alkotmánybíróságig is el akar menni az ügyben.

A csapat edzője, Formigoni hangoztatja, hogy Benedek "bőséges dokumentációt" mutatott fel, amelyből kiderül, hogy a pozitivitást okozó kenőcsöt egy nem sportorvos bőrgyógyász írta fel neki.

(MTI)