Vágólapra másolva!

Csoportelsőként jutott tovább a vízilabda-válogatott<br/>

Utolsó csoportmérkőzésén a magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztosan győzte le Szlovákiát, és csoportelsőként jutott be a negyeddöntőbe. Kásás Tamás négy góllal járult hozzá a mieink 13-6-os győzelméhez.

Kemény Dénes szövetségi kapitány döntése értelmében elmaradt a férfiak reggel fél kilencre kiírt edzése. - A fiúk nagyon elfáradtak, a vasárnapi, görögök elleni mérkőzés után, a tréninghez pedig már fél hétkor fel kellett volna kelniük - indokolt Kemény. - Ezért döntöttem úgy, hogy aludjanak nyugodtan kilencig. A reggeli után fürödtek egy kicsit a Szálloda medencéjében, hogy felfrissüljenek.

A magyar csapatnak már egy döntetlen is elég volt a csoportelsőség megszerzéséhez (ugyanez igaz a női együttesre is).

A szlovákok elleni találkozóról Kemény Dénes úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen a magyar együttes az esélyesebb, de nem lesz könnyű nyerni, mert a két mérkőzés, a görögök és a szlovákok elleni között nem telik el még 20 óra sem. A szakember hozzátette, mivel a szlovákok sem frissek, hiszen ők a magyarok után játszottak vasárnap este, küzdelmes összecsapásra lehet számítani.

Magyarország-Szlovákia 13-6 (3-3, 3-1, 4-1, 3-1)
Firenze, 50 néző, Jv.: Röbeck (német), Radjenovic (jugoszláv)
Magyarország: Kovács Z. - Tóth F. 1, Kásás 4, Vári 1, Vincze, Steinmetz B., Molnár T. 1; cserék: Székely 1, Varga Zs. 2, Kiss G. 1, Kiss Cs., Fodor, Biros 2
Szlovákia: Gergely - Nizny, Veszelits 1, Baco 1, Citov 1, Gyurcsi 1, Sarin; cserék: Gogola, Hrosik 1, Nagy S., Mravik, Kaid 1, Zatovics
Emberelőny/gól: 8/4, illetve 6/3.

Nyugodtan kezdett a magyar együttes, Kásás előbb emberelőnyből, majd akcióból lőtt szép gólt. A szlovákok az első negyedben csak kétszer kerültek lövőhelyzetbe, de mindkétszer eredményesnek bizonyultak. Kaid és Veszelits talált be Kovács kapujába. Kiss Gergely találatára két másodperccel a játékrész vége előtt Citov válaszolt előnyből.

A második hét perc legszebb jelenete Kásás nevéhez fűződik, aki Kiss Gergely átadását húzta be a léc alá. A szlovákok ellenállása kezdett megtörni, két negyed után két góllal vezetett Kemény Dénes csapata.

A harmadik negyedben tovább nőtt a különbség az edzőmérkőzéssé szelidült találkozón. A magyar játékosok trükköztek, új támadási variációkat gyakoroltak, a győzelmet és a csoportelsőséget nem fenyegette veszély. A befejező játékrészben a magyarok már nem erőltették annyira a góllövést, és mivel a szlovákok elfáradtak, különösebb említésre méltó esemény nélkül ért véget a találkozó.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: - Nehezebb mérkőzésre számítottam, mert csapatom játékosai fáradtak voltak. Természetesen nem bánom, hogy így alakult a találkozó. Az együttes játéka egyre inkább kezd összeállni, hogy mindez mire lesz elég, kiderül a helyosztókon.

További eredmények:
A csoport:
Horvátország-Görögország 9-6

Az A csoportban az utolsó találkozó, a késő esti Olaszország-Szlovénia mérkőzés eredményétől függetlenül kialakult a a sorrend.

győzelem

döntetlen

vereség

gólkülönbség

pont

1. Magyarország

4

1

-

46-25

9

2. Horvátország

4

-

1

40-30

8

3. Olaszország

2

1

1

26-25

5

4. Görögország

2

-

3

32-32

4

5. Szlovákia

1

-

4

29-43

2

6. Szlovénia

-

-

4

19-37

0

A negyeddöntőben Spanyolország-Görögország, Olaszország-Oroszország, és minden bizonnyal Horvátország-Jugoszlávia párharcokra kerül sor. A magyar válogatott ellenfele Románia vagy Németország lesz. Amennyiben Oroszország este nyer Németország ellen, úgy Románia, minden más eredmény esetén - egy kivétellel - Németország vár Kemény Dénes csapatára. (Kilenc- vagy többgólos német siker születése ugyanis felborítaná a fenti párosítást: ekkor a németek küzdhetnének Horvátország ellen, míg a magyaroknak a B csoport negyedik helyére visszacsúszó jugoszlávok jutnának).

B csoport:
Jugoszlávia-Hollandia 11-6, Románia-Spanyolország 10-8

(MTI)

Korábban:

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap a 4. fordulóban Görögország, a női csapat a 2. fordulóban Németország ellen szállt medencébe a Firenzében, illetve Pratóban zajló Európa-bajnokságokon, és mindkét együttes biztosan nyert.