Vágólapra másolva!

Mélyponton a férfikézilabda-válogatott: nincs Eb, nincs olimpia, nincs Éles<br/>

Vereséget szenvedett a férfikézilabda-válogatott Szlovéniától az Európa-bajnoki selejtező vasárnapi visszavágóján, így nem jutott ki a a januári, horvátországi kontinesviadalra. Éles József, a Fotex Veszprém világklasszis átlövője csalódottságában kijelentette: lemondja a válogatottságot.

Magyarország-Szlovénia 23-27 (8-11)
góldobók:
Éles 9, Pásztor 4, Sótonyi 3, Gulyás 2, Nagy L., Kertész, Vass G., Zsigmond, Mezei 1-1, illetve Pajovics 8, Kastelic, Serbec 4-4, Pungartnik, Vugrinec 3-3, Likavec, Stojakovic 2-2, Tomsic 1
hétméteres: 4/3, illetve 1/0
kiállítás: 6 perc, illetve 14 perc
Továbbjutott Szlovénia, kettős győzelemmel, 59-52-es gólkülönbséggel.

Háromgólos előnnyel érkezett a szlovén nemzeti csapat a veszprémi visszavágóra, de ennyi fórtól azelőtt nem kellett megijednünk. Most azonban végig a vendégek vezettek és egy percnyi esélyt sem adtak a továbbjutásra Vass Sándor szövetségi kapitány együttesének. Vereségével a magyar válogatott elvesztette utolsó esélyét is arra, hogy kiharcolja a jövő évi olimpiai részvétel jogát.

Éles József, a Fotex Veszprém átlövője a Szlovénia ellen elszenvedett - csak az izlandi vb-fiaskóhoz hasonlítható - kudarc után lemondta a válogatottságot.

Hogy a kijelentésben mekkora szerepet játszott a felindultság, a kiesés miatti lelkiállapot, el lehet képzelni, ám Éles igen határozottnak tűnt, mikor erről nyilatkozott. A többszörös világválogatott, a közelmúltban a világ legjobbjának választott sztár, aki kilenc góllal ismét a magyar válogatott legjobbja volt, elismerte, hogy a csapat nagyon gyengén játszott a selejtezőn.

- Véleményem szerint a nyáron Portugáliában ijfúsági Európa-bajnok együttesre kell építeni a jövő válogatottját - hangzottak Éles búcsúszavai.

(MTI)