Vágólapra másolva!

A Dunaferr és az FTC kiemeltként kezdi a Bajnokok Ligáját<br/>

A Dunaferr SE és a Herz-FTC női kézilabdacsapata is kiemeltként az első "kalapban" szerepel a Bajnokok Ligája csoportjainak keddi, bécsi sorsolásán. A férfiaknál a Fotex KC Veszprém a második csoportba került. A férfiröplabda KEK-ben albán ellenfél vár a Szegedre.

A BL-csoportokba az első és a második kategóriából 1-1, a harmadikból 2 együttest sorsolnak.

férfiak:
1.:
FC Barcelona (spanyol), Ademar Leon (spanyol), Badel Zagreb (horvát), Celje Pivovarna Lasko (szlovén)
2.: THW Kiel (német), FOTEX KC VESZPRÉM, TV Suhr (svájci), Hapoel Rishon Lezion (izraeli)
3.: Zaporozsje (ukrán), Skjern Handball (dán), Alpi Prato (olasz), Sandefjord TIF (norvég), Partizan Beograd (jugoszláv), Kausztyik Volgograd (orosz), Montpellier HB (francia), Kielce (lengyel)

nők:
1.:
DUNAFERR SE, HERZ-FTC, Elda Prestigio (spanyol), Hypo Niederösterreich (osztrák)
2.: Krim Elekta Ljubljana (szlovén), HK Viborg (dán), Buducnost Podgorica (jugoszláv), Podravka Koprivnica (horvát)
3.: Bäkkelagets Oslo (norvég), Skopje (macedón), Montex Lublin (lengyel), AKVA Volgograd (orosz), ASPTT Metz (francia), Motor Zaporozsje (ukrán), VfB Leipzig (német), Artasz (görög)

***

A Papiron-Medikémia Szeged férfi röplabdacsapata a Studenti Tiranával találkozik a Kupagyőztesek Európa Kupája 2. selejtező fordulójában, miután az albán együttes kettős győzelemmel (3-0, 3-2) jutott tovább a bosznia-hercegovinai Sinpos Sarajevo ellenében.

Nyáry Sándor a szegediek szakmai igazgatója biztos továbbjutást vár csapatától, korábban már négyszer is legyőzték, méghozzá játszmavezsteség nélkül az albán gárdát. A szegediek szeretnék elérni, hogy mindkét összecsapást hazai pályán játszhassák.

Az már biztos, hogy a két csapat december 5-én vasárnap Szegeden játssza az első mérkőzést a nyolcaddöntőbe jutásért.

(MTI)