Vágólapra másolva!

Radulovics magyar állampolgár lett<br/>

Radulovics Bojana, a Dunaferr SE nőikézilabda-csapatának átlövője szerdán letette a magyar állampolgári esküt, így a 26 éves jugoszláviai születésű játékos már nem számít légiósnak.

Ezzel együtt a Magyar Kézilabda Szövetség már kiállította a kézilabdázó új játékengedélyét, így a Herz-FTC elleni szerda esti rangadón Radulovics mellett két külföldi: az ukrán Szolugob és a szlovák Hamerlikova is pályára léphet.

Radulovics közel másfél évig még nem állhat a magyar válogatott rendelkezésére. A nemzetközi szabályok értelmében ugyanis, ha valaki állampolgárságot vált, akkor három évnek kell eltelnie, míg új hazája színeiben pályára léphet.

Amennyiben nem jön közbe semmi, akkor a kitünő játékos a 2001-es olaszországi vb-n erősítheti először a magyar válogatottat.

A Herz-FTC - Kometal Skopje (macedón) női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés időpontja megváltozott. A találkozó, amelyet az MTV2 élőben közvetít, vasárnap 10.30 órakor kezdődik a Ferencváros Kőbányai úti csarnokában.

(MTI)

Korábban:

Az elmúlt hat idény bajnokai, a Dunaferr SE (1998, 1999) és a Herz-FTC (1994-97) találkoznak szerdán 18 órakor Dunaújvárosban a nőikézilabda-bajnokság rangadóján, amelynek eredménye nagymértékben befolyásolhatja a végső sorrendet is.