Vágólapra másolva!

Veszprémi és szegedi kupagondok<br/>

Nehéz mérkőzés előtt áll a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Fotex KC Veszprém, valamint az EHF Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára kétgólos előnnyel utazó Pick-Szeged.

A BL 4. fordulójában a hullámvölgybe került Fotex az orosz Kausztyik Volgograd otthonába látogat. A két csapat első, veszprémi ütközetét a magyar bajnok 10-12-es félidő után 26-22-re nyerte.

- Mindenképpen pontot kell szereznünk, hogy ne másokon múljon a továbbjutásuk - mondta Németh Csaba technikai igazgató. - A tét óriási, és mindenki ennek megfelelően is készül. Csak nagyon jó védekezéssel lehet reményünk a sikerre.

Az EHF Kupában a Pick-Szeged 31-29-re győzte le a norvég Viking Stavangert.

- A szegedi összecsapás második félidejében volt lehetőségünk, hogy egy nagy vereséggel küldjük haza a norvégokat - így Koleszár György vezetőedző. - Sajnos ezt elmulasztottuk és lehet, hogy ezért nagy árat fizetünk majd. Továbbra is bízom a továbbjutásunkban.

A magyar csapatok közül a legkönnyebb a helyzete a Dunaferrnek: a 10 gólt dobó Marosi vezérletével 36-21-re győzte le hazai pályán a PTA Wient.

- Szerencsére rend és nyugalom van a csapat házatáján - nyilatkozott az MTI-nek Skaliczki László vezetőedző. - Bécsben is nyerni akarunk. Szeretnénk kijavítani azokat az apró hiányosságokat, amelyek miatt nem jobb a helyzetkihasználásunk.

Bajnokok Ligája, D-csoport, 4. forduló:
Kausztyik Volgograd (orosz) - Fotex KC-Veszprém, vasárnap 13.00
A csoport állása: 1. Barcelona (spanyol) 6 pont (93-66), 2. Fotex 2 (74-81), 3. Volgograd 2 (70-78), 4. Partizan Beograd (jugoszláv) 2 (69-81)

KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
PTA Wien (osztrák) - Dunaferr SE, vasárnap 17.00
(az első mérkőzést 36-21-re a dunaújvárosi klub nyerte)

EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Viking Stavanger (norvég) - Pick-Szeged, vasárnap 18.30
(az első mérkőzést a Szeged nyerte 31-29-re)

(MTI)

Korábban:

A bajnoki címvédő Fotex KC Veszprém férfi kézilabdacsapata 10-7-es félidei vezetés után nagy meglepetést okozva 16-15-re kikapott szerdán, Ózdon.