Vágólapra másolva!

Kézilabda: Marosi volt csapata ellen készülhet<br/>

Kedden Bécsben elkészítették a női és férfi kézilabda KEK, EHF és City Kupa negyeddöntőinek sorsolását. A férfi KEK-ben érdekelt Dunaferr SE a német TBV Lemgót kapta. A nőknél a DVSC-Valdor az EHF Kupában a spanyol El Ferrobus Mislatával találkozik.

Skaliczki László, a Dunaferr SE férfi csapatának vezetőedzője szerint a TBV Lemgo elleni továbbjutáshoz bravúrra lesz szükség.

- A nyolc között már nincs rossz csapat. Ha összehasonlítom a magyar és a német bajnokságot, akkor a Lemgónak 55, nekünk pedig 45 százalék az esélyünk a továbblépésre. A németeket a jelenlegi összeállításban nem ismerem, mindenképpen beszerzünk róla felvételeket. Segítség lehet, hogy a hozzánk igazolt Marosi László korábban éppen leendő ellenfelünknél szerepelt. Az is szerencse, hogy az első mérkőzést idegenben rendezik, így a visszavágón fantasztikus közönségünk révén könnyebben kiharcolhatjuk az elődöntőbe kerülést.

Marosi László, a Dunaferr SE 37 éves világklasszis átlövője, aki 1990-től 1999-ig kilenc idényen keresztül éppen a Lemgóban játszott, úgy nyilatkozott, hogy a dunaújvárosiaknak egy kicsivel nagyobb az esélyük a továbbjutásra, mint a németeknek.

- Nagyon furcsa lesz ott játszani, ahol nyáron elbúcsúztattak. Nincs mit tenni, ezt hozta a sors. A nyolc közé már csak jó csapatok kerülnek, ezzel együtt nem a legkönnyebb ellenfelet kaptuk. Biztos, hogy nem lesz egyszerű az elődöntőbe jutás.

A TBV Lemgo vezetői elégedettek a sorsolással, örülnek, hogy a Dunaferrt kapták ellenfélnek.

- Nagyon szerettünk volna összekerülni a Dunaferrel. Marosi László kilenc idényen át szerepelt nálunk, sokan most is nagyon kedvelik a játékost. Miatta vélhetően többen nem is tudják majd eldönteni, hogy melyik csapatnak szurkoljanak - mondta Dieter Schönbrodt, a Lemgo sportigazgatója, aki szerint nagyon nehéz megjósolni, hogy ki jut be a legjobb négy közé.

- A magyarok fiatal, hajtós csapattal rendelkeznek, a mi keretünk idősebb, rutinos kézilabdázókból áll - hangsúlyozta. - Sportszerű, kemény csatára számítok. Ha sikerül az első találkozón három-négy góllal nyernünk, akkor Dunaújvárosban ki tudjuk harcolni a továbbjutást.

Bíró Imre, a DVSC-Valdor vezetőedzője az MTI-től tudta meg, hogy csapata a spanyol El Ferrobus Mislatával találkozik az EHF Kupa negyeddöntőjében. A szakember korábban több éven át dolgozott Spanyolországban, de ezt az együttest nem nagyon ismeri.

- Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, de sokkal erősebbet is. Úgy érzem, legyőzhetőek a spanyolok. Az nem annyira szerencsés, hogy idegenben lesz a visszavágó. Közel négy hónapunk van, hogy felkészüljünk a Mislatából, remélem ez sikerülni fog - mondta Bíró Imre.

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára elmondta, szerette volna, ha a Dunaferr férfi csapata elkerüli a TBV Lemgót.

- Nagyon veszélyesek a németek, a KEK-ben az egyik legerősebb együttes a Lemgo. A dunaújvárosiak lehettek volna jóval szerencsésebbek is. Előnynek számít, hogy a visszavágó Magyarországon lesz.

A DVSC-Valdorral kapcsolatban a főtitkár úgy vélekedett, hogy a magyar csapatnak reális esélye van a továbbjutásra a spanyol El Ferrobus Mislata ellen az EHF Kupában.

- A megszokott debreceni hajtással, lelkesedéssel legyőzhető a harmadik számú spanyol klub. Jó lenne, ha már az első összecsapáson jelentős előnyt szerezne a DVSC - mondta Sinka László.

A negyeddöntők párosításai:

férfi KEK:
TBV Lemgo (német) - Dunaferr SE
Portland San Antonio (spanyol) - CB Cantabria (spanyol)
Generali Trieste (olasz) - Kolding IF (dán)
Jugopetrol Zeleznicar Nis (jugoszláv) - Prule 67 Ljubljana (szlovén)

férfi EHF Kupa:
RK Metkovic Jambo (horvát) - ADC Ciudad Real (spanyol)
SG Flensburg-Handewitt (német) - GOG Gudme (dán)
ABC Braga (portugál) - Lovcen Osiguranje Cetinje (jugoszláv)
Viking Stavanger (norvég) - RK Prevent Slovenj Gradec (szlovén)

férfi City Kupa:
ASKI Ankara (török) - Pfadi Winterthur (svájci)
RK Sintelon (jugoszláv) - Rokometni Klub Trebnje (szlovén)
Banik Karvina (cseh) - TV Grosswallstadt (német)
CBM Valladolid (spanyol) - US Dunkerque (francia)

(Az első mérkőzéseket 2000. február 19-én vagy 20-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.)

női KEK:
TV Giessen Lützellinden (német) - Szpartak Kijev (ukrán)
Kras Zagreb (horvát) - Milar L'Eliana Valencia (spanyol)
Otelul Galati (román) - Ikast Bording (dán)
Kubany Krasznodar (orosz) - Nordstrand Oslo (norvég)

női EHF Kupa:
DVSC-Valdor - El Ferrobus Mislata (spanyol)
ESBF Besancon (francia) - Borussia Dortmund (német)
Fredriksberg IF (dán) - Slovan Duslo Sala (szlovák)
AS Silcotub Zalau (román) - Tertnes Idrettslag (norvég)

női City Kupa:
Inter Bratislava (szlovák) - Randers HK (dán)
Byasen IL (norvég) - Zaglebie Lubin (lengyel)
Cercle Dijon Bourgogne (francia) - Rapid Bucuresti (román)
Frankfurter HC (német) - ZRK Osijek (horvát)

(Az első mérkőzéseket 2000. március 18-án vagy 19-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.)

(MTI)