Vágólapra másolva!

Kézilabda: csütörtökön Fotex-Dunaferr rangadó<br/>

Csütörtökön 18 órától játsszák a férfikézilabda-bajnokság végeredményét nagymértékben befolyásoló Fotex KC Veszprém - Dunaferr SE rangadót, amelyre mindkét csapat a nemzetközi kupákban elért sikerekkel a háta mögött készül.

Úgy látszik, hogy a veszprémiek kikerültek a hullámvölgyből: a BL-címvédő spanyol FC Barcelonától és az Ózdtól elszenvedett fájó vereség után vasárnap biztató játékkal fontos győzelmet arattak az újabb BL-csoportmeccsen az orosz Kausztyik Volgograd otthonában.

- A hangulat kezd olyan lenni, amilyen egy jó csapatnál elvárható - mondta Kovács László, a Fotex vezetőedzője. - Elmúlt a szorongás, persze a rangadó előtt szükséges feszültség azért érzékelhető a játékosokon.

Kovács úgy vélekedett, hogy a Dunaferrt a Volgográdban tapasztalt kitünő védekezéssel, átlövésekkel és nagyon jó kapusteljesítménnyel lehet legyőzni. A veszprémieknél Tóth József továbbra is sérült, nem játszhat.

Skaliczki László, a Dunaferr vezetőezdője elmondta, hogy döntő lesz: miként tudják kikapcsolni a játékból a Fotex kulcsjátékosait.

- Ha a Veszprém nem tud átlövésgólokat lőni, illetve ha kapusaik nem védenek jó arányban, és így nincsenek indítások, akkor idegenben is lehet esélyünk a győzelemre. Mi jó formában vagyunk, a KEK-ben a nyolc közé jutottunk, a bajnokságban pedig (egyedüliként a mezőnyben) pontveszteség nélkül állunk - nyilatkozott Skaliczki.

A magyar bajnokság élcsoportja a rangadó előtt: 1. Fotex 16 pont (9 mérkőzés, 260-170), 2. Dunaferr 16 (8, 240-162), 3. Pick-Szeged 12 (7, 217-162)

A szombaton 17 órára kisorsolt Ózdi KC-Pick Szeged NB I-es férfikézilabda-mérkőzés helyszíne és időpontja megváltozik. Azért volt szükség a pályaválasztói jog felcserélésére, mert a nagy havazás az ózdi sportcsarnok tetőszerkezetében olyan kárt okozott, hogy a szakértők semmiféle rendezvény megtartását nem engedélyezték a létesítményben. A szegediek hozzájárultak a helyszínváltoztatáshoz, így a két csapat pénteken 17 órától az újszegedi sportcsarnokban játszik egymás ellen.

(MTI)

Korábban:

A Fotex KC Veszprém férfikézilabda csapata idegenben 31-24-re legyőzte az orosz Kausztyik Volgogradot a Bajnokok Ligája D csoportjának 4. fordulójában. A Dunaferr a PTA Wient idegenben is megverte, így kettős győzelemmel jutott a KEK negyeddöntőjébe.