Vágólapra másolva!

Dunaferr-győzelem Veszprémben<br/>

A Dunaferr SE férfikézilabda csapata csütörtökön idegenben legyőzte a Fotex Veszprémet, így nagy lépést tett a bajnoki aranyérem megszerzése felé. A bakonyi együttes 1988 után először kapott ki otthon NB I-es találkozón.

Fotex Veszprém - Dunaferr SE 19-22 (9-10)
góldobók: Pásztor, Éles 5-5, Petric, Perez 3-3, Mezei 2, Oszlánczi 1, illetve Marosi, Décsi 5-5, Rosta 4, Kertész, Marcinkevicius, Kuzmicsov 2-2, Bene, Gál 1-1

Az első félidőben rendre a Dunaferr SE vezetett, a Fotex erejéből csak az egyenlítésre tellett. Mindkét csapat remekül, erőszakosan védekezett, a kapusok pedig nagyon sok lövést fogtak.

A második játékrészben továbbra is nagyon hatékonyan zártak a védelmek, a vendégek hálóőre, a kubai Hernandez már-már háríthatatlan lövéseket védett. A félidő derekán Marosi két találatával 16-11-re elhúzott a Dunaferr. A hajrában a Veszprém már csak a különbséget tudta csökkenteni.

Edzői nyilatkozatok:

Kovács László, Fotex Veszprém: - Nem tudtunk mit kezdeni Hernandezzel. A kihagyott hétméteresek nagyon hiányoztak a végén. A helyzeteink megvoltak, de azokat be is kell lőni a sikerhez.

Skaliczki László, Dunaferr SE: - Büszke vagyok a csapatomra. Ilyen arénában nyerni nagy dicsőség számunkra.

(MTI)