Vágólapra másolva!

Mocsai szerint nem taktikázni kell, hanem győzni<br/>

"Nem érdemes taktikázni, mert könnyen visszaüthet" - vélekedett Mocsai Lajos, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a norvég-dán közös rendezésű világbajnokság pénteki szünnapján. Az eddig pontveszteség nélkül álló csapatra a hét végén két nehéz ellenfél, előbb Oroszország, majd a szintén százszázalékos Koreai Köztársaság vár Hamarban.

A kapitány szerint nincs értelme arra játszani, hogy ha nem sikerül elcsípni a D csoport első helyét, akkor inkább legyen harmadik az együttes. Tudniillik a második helyről a válogatott - a feltételezett nyolcaddöntőbeli siker után - már a négy közé jutásért találkozna az Európa-bajnok házigazdával, Norvégiával. Ráadásul azt a mérkőzést a jelenlegi "állomáshelytől", Gjöviktől és Lillehammertől közel 350 kilométerre lévő Trondheimben rendezik. A kikötővárosban az utóbbi napokban hatalmas mennyiségű hó esett, így a közlekedéssel is gondok lehetnek.

- A legegyszerűbb lenne megnyerni a csoportot, és erre nagy esélyünk is van - mondta Mocsai. - A nagy lövőerővel rendelkező, ámde nehézkesen mozgó oroszokat a gyors, pontos játékkal, Koreát pedig az agresszív, kemény kézilabdával lehet legyőzni. Örömmel tölt el, hogy a csapat mérkőzésről mérkőzésre jobban játszik, de az eddigi három könnyed győzelem semmit sem ér, ha a hátralévő két csoporttalálkozón gyengén szerepelnénk. Már kezd összeállni az együttes, lassan kialakulnak a posztokra az első számú játékosok.

Az Eb-bronzérmes magyar csapat pénteken délben edzett a hétvégi összecsapások színhelyén, Hamarban, majd a délutáni szabadfoglalkozás után a gjöviki Fjellhallban koncertlátogatás következik.

A világbajnokságon eddig, néhány mérkőzéstől eltekintve, a papírforma érvényesült. A négy csoportban 3-3 forduló után 6 pontveszteség nélküli együttes maradt: a magyarok és a koreaiak mellett a norvég és a címvédő dán, valamint az Eb-negyedik osztrákok és kisebb meglepetésre a franciák. A világ élmezőnyébe tartozó együttesekre szombaton és vasárnap várnak azok a találkozók, amelyeken a csoportjukban még viszonylag erősnek tartott riválisokkal kerülnek szembe.

A magyarok csoportjának szombati programja Hamarban: Koreai Köztársaság - Kongó, 11 óra, Kína - Brazília, 13, Oroszország - Magyarország, 15.

(MTI)

Korábban:

A magyar nőikézilabda-válogatott már matematikailag is biztosította helyét a 16 között a norvég-dán közös rendezésű világbajnokságon, miután csütörtökön Lillehammerben magabiztosan legyőzte Kínát.