Vágólapra másolva!

Csak a vigaszágon folytathatjuk<br/>

A magyar nőikézilabda-válogatott nem jutott a legjobb négy közé a világbajnokságon, miután csütörtökön drámai csatában 24-21-re kikapott Norvégiától Trondheimben. Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata a továbbiakban az 5-8. helyért játszhat, elsőként a németek ellen szombaton, Lillehammerben.

Norvégia-Magyarország 24-21 (15-11)
Trondheim, Nidaröhall, 4000 néző, V: M. Nachevski, N. Nachevski (macedónok)
Norvégia: Leganger - Duvholt 3, Haltvik 3, Sörlie 1, Larsen, Saettem 1, Hausmann 2
csere: Tjugum (kapus), Grini 11/9, Davidsen 1, Hilmo 2, Eriksen
Magyarország: Farkas A. - Balogh 2, Nagy 1, Kökény 1, Kulcsár 2, Farkas Á. 2/1, Lőwy 3
csere: Pálinger (kapus), Zsemberyné, Deli 7/5, Pigniczki 1, Siti 2
hétméteresek: 9/9 illetve 6/6
kiállítások: 14 illetve 8 perc

Hatalmas érdeklődés előzte meg a mérkőzést, a jegyek 15 000-22.500 forintnak megfelelő koronába kerültek. Mocsai Lajos szövetségi kapitány Takács Gabriellát, Prigovácz Nikolettet, Pádár Ildikót és Kántor Anikót nem nevezte az Európa-bajnok ellen.

Grini révén hetesből szerzett vezetést a norvég csapat, majd Nagy és Farkas Ágnes hibázott átlövésben. A magyarok első góljukat - Balogh jóvoltából - az 5. percben dobták. Tartotta előnyét a házigazda, ezért a 20. percben - 12-7-es hazai vezetésnél - Mocsai időt kért. A taktikai utasítások azonban nem jöttek be, így tovább növelte előnyét a skandináv gárda (15-9). Időközben Kökény fejsérülést szenvedett, nem is tért vissza a pihenőig. A szünet előtt Nagy és Deli talált be.

A második félidőt jól kezdte a magyar válogatott, Deli büntetőből, Kökény betörésből volt eredményes, Farkas pedig szépen védett (15-13). A 40. percben megint 5 gól volt a különbség, de Deli és Siti révén újra szoros lett, sőt, a 45. percben Pigniczki talált be, 19-19-re módosítva az állást.

A norvégok ezután nagyon keményen védekeztek, a magyaroknak nagy nehézséget okozott a fal áttörése - ha sikerült egyáltalán. Az utolsó hat percet háromgólos előnnyel kezdte a házigazda (22-19). A hajrában több labdát eladott a magyar csapat, így esélye sem maradt az egyenlítésre.

A mérkőzés után Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya így összegzett: - Hatalmas csatában vesztettünk a házigazdák ellen. Sajnos erőnkből nagyon sokat elvett a felzárkózás, így a végjátékban már nem tudtunk megfelelően összpontosítani, sok labdát eladtunk.

Lőwy Dóra, balszélső: - Nagyon csalódott vagyok, hiszen csapatunk, amely most legfeljebb az 5. lesz, megérdemelte volna, hogy előrébb végezzen. A második félidő első felében remekül játszottunk és ha az első játékrészben nem szedünk össze akkora hátrányt, győzhettünk volna.

Farkas Andrea, kapus: - Kis szerencsével ezt a norvég csapatot még közönsége előtt is legyőzhettük volna. Sajnos támadásaink nem voltak elég átütőek. A védekezésünkkel nem volt gond, társaim több lövést is blokkoltak. Bízom abban, hogy a hátralévő két találkozónkat megnyerjük és ötödikek leszünk.

A többi negyeddöntőben:

Románia-Macedónia 33-21 (21-9)
Ausztria-Németország 24-13 (15-3)
Franciaország-Dánia 19-17 (9-7, 13-13)

Az elődöntők párosítása:

Franciaország-Románia 16.30
Norvégia-Ausztria 19.00

(MTI)