Vágólapra másolva!

Kirúgják a német nőikézilabda-válogatott edzőjét<br/>

A csalódást jelentő világbajnoki szereplés után a Német Kézilabda Szövetség (DHB) vezetősége úgy döntött: nem hosszabbítja meg Lothar Doeringnek, a női válogatott szövetségi kapitányának január 31-én lejáró szerződését.

A norvég-dán közös rendezésű vb-n a németek a negyeddöntőben vereséget szenvedtek Ausztriától (24-13), végül csak a 7. helyet szerezték meg, így nem lehetnek ott a jövő évi olimpián.

A szövetség lépése meglepte az érintetteket, mert Peter Sichelschmidt sportigazgató korábban kijelentette, hogy karácsony előtt nem lesz döntés az ügyben. "Most mindenki az osztrákok elleni elődöntőről beszél, mintha csak azt az egy meccset játszottuk volna a vb-n. Ha akkor nyerünk, most ugyanúgy ünnepelnének, mint előtte" - nyilatkozta a német csapattal 1993-ban világbajnok Doering.

Kiálltak a kapitány mellett a válogatott játékosai, akik szerint nem Doering a hibás a gyenge világbajnoki szereplésben. Grit Jurack, a vb gólkirálynője úgy véli, hogy Doering emberileg és szakmailag is a legjobb edző, aki kialakíthat egy fiatal és sikeres válogatottat. A kapus, Michaela Schanze kijelentette, hogy nem tudja elképzelni a csapat jövőjét Doering nélkül.

Jelenleg három szakember pályázhat a kapitány posztjára. Az utánpótlásért felelős Dago Leukefeld mellett a lipcsei Maik Nowak és a leverkuseni Renate Wolf neve került szóba.

(MTI)