Vágólapra másolva!

Pécsen is győztek az amerikaiak<br/>

Az Egyesült Államok nőikosárlabda-válogatottja második magyarországi mérkőzését is megnyerte, az FTC-Diego elleni szombati sikere után hétfőn Pécsen győzött hat ponttal.

Fotó: Reuters

Lisa Leslie a lengyelek ellen,
január 22-én
MiZo-Pécsi VSK - Egyesült Államok 60-66 (35-32)

PVSK:
USA:

A Pécs az 5. percig vezetett, ezután az amerikaiak fordítottak, és hat ponttal elhúztak. A PVSK ekkor sebességet váltott és 31-24-re átvette a vezetést. A különbséget a félidő végéig az ellenfél csak csökkenteni tudta.

A második játékrész elején Milton két kosarával 40 másodperc alatt újra az amerikaiakhoz került az előny, de Újvári szintén kétszer betalált. A 28. percben 47-40-re vezetett a Pécs, de a vendégek két perc alatt 11 pontot dobtak és egyet sem kaptak. A 33. percben Zsakula hárompontosával döntetlenre állt a mérkőzés (55-55), ezután azonban a PVSK ziccereket hibázott, míg az amerikaiak mindent bedobtak. 60-64-nél a Pécs kétszer is hárompontost hibázott, így nem sikerült fordítania.

Rátgéber László (a PVSK vezetőedzője): - A 30. percig partiban voltunk az olimpiai és világbajnokkal. Minden dicséret a lányoké, mi elsősorban a szerdai kupameccsre koncentráltunk de így is fantasztikusan játszottunk.

Nell Fortner (az amerikai válogatott edzője): - Tudtuk, hogy fantasztikus hangulat vár ránk Pécsen. Játékosaim kitettek magukért, a döntő pillanatokban sem remegett a kezük.

(MTI)

Ajánló:

Az amerikai női bajnokság honlapja

Korábban:

Az Egyesült Államok nőikosárlabda-válogatottja szombaton a népligeti sportcsarnokban 20 ponttal győzte le az FTC-Diego együttesét. Ezzel a vendégek visszavágtak a tavalyi (73-70-es) vereségért.