Társoldalunk:

Európai vezetőedző az NHL-ben

A cseh Ivan Hlinka lesz az észak-amerikai profi jégkorongligában az első európai származású vezetőedző. A naganói olimpián aranyérmes cseh válogatott szövetségi kapitánya a következő idénytől a Pittsburgh Penguins szakmai munkájáért felel majd.

Fotó: Reuters

A Pingvinek még nem Hlinkának, csak
Brown (az előtérben) góljának örülnek.
Brown mögött Jagr siklik
Az ötvenéves Hlinka már most csatlakozik a Pingvinekhez, a nyáron visszavonuló Herb Brooks vezetőedző segítője lesz.

A Pittsburgh jelenleg kemény harcot folytat, hogy bekerüljön az áprilisban kezdődő rájátszásba. A klub jelenlegi keretében hét cseh játékos található, köztük a világsztár Jaromir Jagr, aki 36 góllal és 44 gólpasszal a pontlista élén áll.

Hlinka helyett Josef Augusta lett a cseh jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, akinek munkáját Vladimir Martinec segíti majd. Az új edzőpáros célja, hogy az április 29. és május 14. közötti oroszországi világbajnokságon a cseh együttes megvédje címét.

Fotó: Reuters

Pavel Bure az MVP-trófeával
Az NHL magyar idő szerint ma hajnalban rendezett All-Star mérkőzését a Világválogatott nyerte, a Florida Panthers jobbszélsője, Pavel Bure lett a mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP). A jubileumi, 50. All-Star meccset Torontóban rendezték, és az NHL európai légiósai 9-4-re verték Észak-Amerika legjobbjait. Az orosz Bure három gólt ütött.

(MTI)

Ajánló:

Az észak-amerikai profi jégkorongliga honlapja