Vágólapra másolva!

Svájc és Anglia következik<br/>

Jövő szerdától a tatai edzőtáborban készül a magyar férfikosárlabda-válogatott az Eb-középdöntő első körének két befejező mérkőzésére. Február 23-án idegenben Svájc, majd 26-án az FTC népligeti csarnokában Anglia lesz a magyarok ellenfele.

- Nagyon nehéz találkozók várnak ránk, a svájci együttesre a hihetetlen precizitás, míg az angolokra a dinamikus amerikai stílus a jellemző - nyilatkozott Mészáros Lajos szövetségi kapitány.

A szakvezető nem tervez változást az őszi fordulókban a várakozásoknak megfelelő eredményeket elérő játékoskeretén. Ugyanakkor nagyon bízik abban, hogy sikerül meggyőznie az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) csapatot kereső Dávid Kornélt a válogatottba való visszatérésre.

A két Eb-mérkőzésre készülők névsora:

Czigler László, Mészáros Zalán (MATÁV Pécsi SE), Fodor Gergely, Grebenár Péter, Trummer Rudolf, Németh István (Marc-Körmend), Halm Roland, Gémes Levente (Albacomp-UPC), Kálmán László, Pankár Tibor (Falco KC-Szombathely), Sitku Ernő, Báder Márton (Bp. Honvéd), Gulyás Róbert (Pau-Orthez, francia).

Az A csoport állása a 3. forduló után:

1. Horvátország 6 pont
2. Magyarország 5 (206-187)
3. Anglia 5 (238-234)
4. Lettország 4 (249-245)
5. Svájc 4 (202-244)
6. Szlovákia 3

A visszavágó kört novembertől játsszák majd. A csoport első két helyezettje jut a 2001-es törökországi Európa-bajnokság 16-os döntőjébe.

(MTI)