Vágólapra másolva!

A Dunaferr-lányok a nyolc közé meneteltek<br/>

A Dunaferr SE nőikézilabdacsapata bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, miután vasárnap tizenegy góllal győzte le a horvát Podravka Koprivnicát Dunaújvárosban.

Dunaferr SE - Podravka Koprivnica (horvát) 27-16 (14-8)
Dunaújváros, 1500 néző, V: Jaskin, Kavinieks (lettek)
Dunaferr: Farkas A. - Balogh 7, Radulovics 8/5, Siti 2, Megyebíróné 2, Farkas Á. 2, Nagy 2, csere: Gubovova (kapus), Zsemberyné, Ferling 2, Szalogub, Pálffy 2
Koprivnica: Knezovic - Damjanic 4, Saric, Palcic 1, Bukovic 1, Vresk 5, Mihoci 4/1, csere: Maljko (kapus), Koljanin 1, Suljic, Stevic
kiállítások: 4, illetve 10 perc
hétméteresek: 5/5, illetve 3/1

Az már a találkozó előtt eldőlt, hogy a Dunaferr továbbjutása esetén - ehhez elegendő volt egy minimális győzelem is - legfeljebb csoportmásodik lehet, így a C csoport első helyezettjével találkozik a negyeddöntőben.

A meccs legjobbja:
Balogh Beatrix

A második félidőben is lendületben maradt a hazai csapat: a 35. percben minden addiginál nagyobb volt a különbség (16-8). Továbbra sem találta a magyar támadások ellenszerét a Koprivnica, pedig sokféle variációt próbált ki a vendégek trénere. Amikor egyértelművé vált a Dunaferr győzelme és ezzel a továbbjutása, attól kezdve már egyik fél sem összpontosított eléggé, sok volt a pontatlan átadás, az előkészítetlen lövés. Az utolsó tíz percben a teljesen kedvét vesztett Podravka alulmúlta önmagát.

Kiss Szilárd, a Dunaferr SE vezetőedzője: - Szépen játszott a csapat, mindenki becsülettel hajtott. Védekezésünk nagyon jó volt, egyedül a szélsők nem tudták tartani a rájuk bízott embereket. Továbbjutásunk egy percig sem forgott veszélyben, megérdemelten kerültünk a legjobb 8 közé.

A csoport másik mérkőzésén: Anagenniszi Artasz (görög) - Montex Lublin (lengyel) 25-27 (14-16)
A csoport végeredménye: 1. Lublin 10 pont, 2. Dunaferr SE 8, 3. Koprivnica 6, 4. Artasz 0

(MTI)

Ajánló:

A dunaújvárosiak honlapja

Korábban:

A legjobb nyolc közé jutott a Herz-FTC nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligájában, miután szombaton a csoportmérkőzések utolsó fordulójában magabiztosan győzte le a vendég dán Viborg HK-t.