Vágólapra másolva!

Bajnok a Dunaferr<br/>

A Dunaferr SE nyerte a jégkorong bajnokságot, miután a döntő negyedik mérkőzését is megnyerte a Ferencváros-Whirlpool ellen. A dunaújvárosiak pénteken 4-1-re verték a fővárosi együttest.

döntő, 4. mérkőzés:
FTC-Whirlpool - Dunaferr SE 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
Székesfehérvár, 1000 néző
gólütők: Sedlak (29.), illetve Ladányi (2.), Griger (2.), Borsos (36.), Horváth (58.)

A 2. percben 16 másodperc alatt két gólt ütött a Dunaferr, ezzel megadta az alaphangot a meccsnek. Az összesítésben is vesztésre álló FTC-nek szinte nem volt egyetlen helyzete sem az első harmadban, míg a dunaújvárosiak a korai vezetés megszerzése után inkább cifrázták a játékot.

A második harmadra nagyobb lett az iram, elsősorban a fővárosiak jóvoltából, akik megpróbálták szorosabbá tenni az összecsapást. Az FTC - miután kivédekezett egy kettős emberhátrányt - Sedlak révén szépített, de a 36. percben újra kétgólos lett a különbség: Szélig lövése kipattant Berneiről és a kapunak háttal álló Borsos gyors mozdulattal a hálóba továbbított.

Az utolsó 20 percre teljesen ellaposodott az addig sem magas színvonalú játék, a kapuk csak elvétve kerültek veszélybe. A hajrában Horváth kettős emberelőnyben ütött góllal bebiztosította a Dunaferr győzelmét.

A dunaújvárosiak 4-0-ás összesítéssel nyerték a párharcot, 1996 és 1998 után ismét bajnokok lettek.

A Dunaferr SE bajnokcsapatának tagjai:

Berényi Norbert, Halmosi Tamás, Pavel Mihonyik, Martin Richtarcik, Igor Griger, Vargyas László, Vladimir Svitek, Csata Csaba, Jozef Petrovic, Orsó László, Tőkési Lajos, Holló István, Szélig Viktor, Kővágó Kristóf, Kaszala János, Erdősi Péter, Borsos Attila, Horváth András, Tokaji Viktor, Bali Zsolt, Simon Csaba, Peter Veselovsky, Ladányi Balázs, Lencsés Tamás, Bognár Nándor, Peterdi Imre, Szajbert Krisztián

Vezetőedző: Robert Spisak

(MTI)

Ajánló:

Az ezüstérmesek site-ja