Társoldalunk:

Kedvező jugoszláv döntés a Radulovics-ügyben

A Jugoszláv Kézilabda Szövetség nem zárkózik el attól, hogy a Dunaferr SE Jugoszláviában született, de már magyar állampolgárságú játékosa, Radulovics Bojana szerepeljen a magyar válogatottban.

Sinka László, a magyar szövetség főtitkára elmondta: ez az első lépcső afelé, hogy a kiváló átlövő pályára léphessen a sydneyi olimpián.

A 27 éves világhírű játékos a szabályok értelmében csak 2001-ben lehetne először magyar válogatott, de rendkívüli elbírálás esetén - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) engedélyével - előfordulhat, hogy már az ötkarikás játékok előtt licencet kap.

- Nagyon örülök a hírnek, azt hittem, hogy nehezebb lesz megoldást találni. Remélem, most felgyorsul az ügyintézés, szeretnék minél előbb játszani a magyar válogatottban - mondta Radulovics.

Sinka László a jugoszláv döntésről hamarosan értesíti a Magyar Olimpiai Bizottságot, amely először a Jugoszláv Olimpiai Bizottsághoz, majd a NOB-hoz és az IHF-hez fordul.

- Ez még az út eleje, de e nélkül neki sem vághatnánk a folytatásnak. Radulovics kiváló sportember, szívből kívánom, hogy rövid időn belül megoldódjon az ügye - nyilatkozott Mocsai Lajos, a női válogatott szövetségi kapitánya.

(MTI)

Ajánló:

A dunaújvárosiak honlapja