Vágólapra másolva!

A Dunaferr bebiztosíthatja az aranyat Szegeden<br/>

Ha a magyar férfikézilabda bajnokságot pontveszteség nélkül vezető Dunaferr SE csütörtökön győzni tud a 3. helyen álló Pick-Szeged otthonában, akkor aligha veszítheti el az aranyérmet.

A dunaújvárosiak az utolsó négy fordulóban a sereghajtó Pestszentlőrinccel és az utolsó előtti Ózddal, valamint a Százhalombattával és a címvédő Fotex KC Veszprémmel találkoznak. Ebben a sorozatban csak az utóbbiak elleni mérkőzés kétesélyes, de a veszprémiek már négy pontot vesztettek (a címvédő kikapott otthon Dunaferrtől és hatalmas meglepetésre Ózdon).

A Dunaferr az őszi fordulóban 27-20-ra verte a Tisza-parti gárdát, és most is a két pont megszerzésének reményében lép pályára. Skaliczki László együttese remek formában van, hétvégén a KEK-ben beverekedte magát a döntőbe.

- A siker szárnyakat ad a játékosoknak. Úgy érzem, Szegeden a hatékony védelem és a jó kapusteljesítmény lehet a győzelem záloga. A sérüléséből lábadozó Marosin kívül mindenki egészséges - mondta Skaliczki László, aki 1998. március közepén közös megegyezéssel távozott - éppen Szegedről.

Kővári Árpád csapata biztos dobogós, már csak az érem színe a kérdéses. Ha a Pick győz csütörtökön, akkor még a jelenleg 2. helyen álló Fotexet is megelőzheti.

Az élcsoport állása: 1. Dunaferr SE 34 pont/17 mérkőzés (485-333), 2. Fotex KC Veszprém 32/18 (523-375), 3. Pick-Szeged 29/17 (485-350)

A Jugoszláv Olimpiai Bizottság nem zárkózik el attól, hogy Radulovics Bojana, a Dunaferr SE nőikézilabda-csapatának játékosa a magyar válogatottban pályára lépjen a sydneyi ötkarikás játékokon.

A Jugoszláviában született, de már magyar állampolgárságú 27 éves világklasszis átlövő a szabályok értelmében csak 2001-ben lehetne tagja Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapatának, de rendkívüli elbírálás esetén - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) külön engedélyével - előfordulhat, hogy már az olimpián is játszhat.

A NOB és az IHF most már rendelkezik a Jugoszláv Kézilabda Szövetség és a Jugoszláv Olimpiai Bizottság beleegyezésével.

(MTI)

Korábban:

Radulovics Bojana, a Dunaferr SE világklasszis átlövője is meghívást kapott Mocsai Lajos szövetségi kapitánytól a nőikézilabda-válogatott jövő hétfőn kezdődő tatai edzőtáborába.