Vágólapra másolva!

Bíró Imre távozik Debrecenből<br/>

Azok után, hogy csapata a hétfői rangadón 24-20-ra legyőzte a Cornexi-Alcoa együttesét, Bíró Imre, a DVSC-Valdor edzője kedden délután bejelentette: vége edzői karrierjének, szerdán Spanyolországba utazik és a TEKA nevű cégnél elfoglalja a számára korábban felajánlott mérnöki állást.

- Pályázatom után a spanyolok már egyszer megkerestek, de akkor még azt kértem: hadd maradjak addig a csapatom mellett, amíg nem biztosítjuk a hagyományokhoz méltó jó helyezést - mondta a tréner. - Bár a fehérváriak elleni győzelem még nem jelenti azt, hogy megszereztük a bajnokságban a 4. helyet, a Vasas elleni mérkőzés is kemény csatát ígér, de a lányok megígérték nekem, hogy most már nem engedik ki a kezükből a nemzetközi kupaszereplést biztosító pozíciót. Remélem, hogy így lesz, mivel remekül dolgoztak, megérdemelnék a sikert.

Bíró Imre helyett a szezon végéig minden valószínűség szerint a korábbi vezetőedző, a kézilabda kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója, Komáromi Ákos irányítja a DVSC-Valdor tréningjeit. Ő azt mondta, hogy teljesen váratlanul érte Bíró döntése. Nehezen tudja elképzelni, hogy össze tudja egyeztetni a szakmai munkát és a létfenntartáshoz szükséges gazdasági feladatok elvégzését.

(MTI)

Ajánló:

Itt folytatja pályafutását Bíró Imre