Vágólapra másolva!
Valószínűleg "éjszakai" meccseket játszik május 26-27-én a vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében a BVSC-Brendon, a Mladost Zagreb (horvát), a VK Nis Naftagas Becej (jugoszláv) és a Splitska Banka Split (címvédő, szintén horvát) csapata.

Az már régen nyílt titok volt, hogy a final fournak a vajdasági Óbecse ad otthont (egyrészt egyedüli pályázó volt a döntő házigazdaságára, másrészt "járt" az Újvidéktől 40 km-re keletre lévő kisvárosnak a rendezés, miután tavaly nem tehette ezt a háborús helyzet miatt), arról most már hivatalosan is döntött az Európai Úszó Liga (LEN).

A végső tévés egyeztetések még hátra vannak, de várható, hogy mindkét napon 20.15 és 21.45 órakor kezdődnek a mérkőzések: május 26-án pénteken az elődöntők (BVSC-M. Zagreb és Becej-Split), másnak előbb a 3. hely sorsát eldöntő találkozó, majd a finálé.

Az összecsapásokat nyitott uszodában játsszák majd, a lelátón háromezren férnek el, a rendezők valamennyi résztvevő számára biztosítanak - igaz, csak korlátozott mennyiségben - belépőket.

Az esemény névadó főszponzora, az Arena sportszergyár - az elmúlt két évhez hasonlóan most is - 55 ezer svájci frank pénzdíjat oszt a négy európai elitcsapatnak.

(MTI)

Korábban:

Megnyerte utolsó mérkőzését a BVSC-Brendon vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája középdöntőjében és - függetlenül a horvát és a görög bajnok spliti találkozójának eredményétől - csoportgyőztesként jutott a május végi (26-27.) négyes döntőbe.