Vágólapra másolva!
Jól sikerült a felkészülésünk, remek a hangulat, úgy érzem, a visszavágón nem lehet semmi gond - mondta Mocsai Lajos, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Csehország elleni vasárnapi, Nyíregyházán sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőről.

Az első összecsapást múlt szombaton Hlukban Deli Rita időn túli szabaddobásból lőtt góljával a világbajnoki ötödik, Eb-harmadik magyarok nyerték 26-25-re.

- A múlt heti mérkőzés előtt kevés közös gyakorlásra volt lehetőség, ezért csak néhány fegyverünket tudtuk bevetni. Most sokkal több edzést tartottam, így meglephetjük a cseheket. Szerencsére nincs sérültünk - fogalmazott Mocsai Lajos.

A szakvezető megjegyezte, hogy a Hlukban 11 gólos világválogatott Petra Cumplova semlegesítésére nem készül semmilyen különleges taktika.

- Cumplova kitűnő játékos, nagyra becsülöm őt, de csupán egy gólt dobott őrzőjéről, Kántorról. Tizenegy találata közül 3-3 büntetőből, illetve indítás után esett, míg 4-szer éppen hozzá került a kipattanó labda - indokolta döntését Mocsai.

A párharc győztese jut ki a december 8-17. között Romániában sorra kerülő Európa-bajnokságra.

(MTI)

Korábban:

A magyar nőikézilabda-válogatott Deli Rita időn túli szabaddobásból lőtt góljával nyert 26-25-re Csehország ellen Hlukban, az Európa-bajnoki selejtező 1. mérkőzésén, nagy lépést téve a továbbjutás felé.