Vágólapra másolva!
Döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság: Radulovics Bojana játszhat a magyar női kézilabda-válogatottban. A Dunaferr jugoszláv származású baloldali átlövője tavaly november 3-án kapta meg a magyar állampolgárságot.

Radulovics már nem
csak a Dunaferr mezét
hordhatja

Ezután a NOB sportigazgatója, Gilbert Felli foglalkozott a különleges üggyel, s ennek végén született meg kedden a magyar szempontból rendkívül fontos, pozitív döntés.

- Kimondhatatlanul boldog vagyok! Remélem az olimpián szerepelhetek a magyar válogatottban és éremmel térünk haza Sydneyből. Nagyon nagy élmény számomra, hogy magyar színekben játszhatok, mert korábban a jugoszláv nemzeti csapattal nem értem el jelentősebb nemzetközi eredményt - nyilatkozott Radulovics Bojana, akinek a NOB végrehajtó bizottsága kedden engedélyezte a magyar válogatottbeli szereplést.

- Raduloviccsal klasszis kézilabdázót nyert a magyar női válogatott. A játékos - nagy lövő ereje mellett - magas játékintelligenciával rendelkezik, ez alkalmassá teszi az általunk alkalmazott kombinatív csapatjátékra - méltatta az átlövőt Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Sinka László a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára is örömmel fogadta a hírt: - Nagyszerű dolog, hogy Radulovicsot sikerült megszerezni a válogatott számára. Ehhez nagyon sok segítséget kaptunk a Nemzetközi és a Magyar Olimpiai Bizottságtól, amit ezúton is köszönünk - fogalmazott a főtitkár.

Radulovics jobb térdét az olimpia után mindenképpen újra meg kell műteni.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapja