Vágólapra másolva!
A címvédő Fotex Veszprém az új bajnokkal, a Dunaferr SE-vel találkozik a férfikézilabda Magyar Kupa május 14-i elődöntőjében, a Fáy utcai Vasas-csarnokban. A másik ágon Pick-Szeged - Kiskőrös összecsapás lesz.

Éles József, a Fotex és a válogatott kiválósága úgy véli, hogy remek visszavágási lehetőség előtt áll csapata: - A bajnokságban nem tudtuk megvédeni címünket, bízunk benne, hogy a kupában másként lesz. Szerencsésebb lett volna, ha az elődöntőben könnyebb ellenfelet kapunk, de nyerni szeretnénk, s akkor mindegy, hogy ki ellen kell játszanunk.

Skaliczki László, a Dunaferr SE vezetőedzője azt mondta, nagyszerű lenne, ha idén a bajnokság után a Magyar Kupát is megnyerné a csapata: - Nehéz, megterhelő sorozat vége felé járunk. A kupában az lesz a fő kérdés, hogy milyen mértékben tudunk regenerálódni a KEK-döntő vasárnapi visszavágója után. Biztos, hogy óriási csatát vívunk majd a Veszprémmel.

Mivel az elődöntőben érdekelt csapatok közül egyik sem kívánta otthonában megrendezni a mérkőzéseket, ezért közösen úgy döntöttek, hogy semleges helyszínen, a Fáy utcában játsszák a találkozókat.

A Magyar Kupa programja:
május 14., elődöntők: Kiskőrös - Pick-Szeged, Dunaferr SE - Fotex Veszprém
május 15., döntő

(MTI)