Vágólapra másolva!
Amikor a Dunaferr SE női kézilabdacsapata egy éve a Bajnokok Ligája elődöntőjében kiverte a Hypót, Gunnar Prokop menedzser rögzítette a magyarok edzőjének, Zsiga Gyulának a nevét.

Olyannyira, hogy az 1999/2000-es szezont Prokop rögtönzéseivel játszották végig a bécsiek - néha maga a "kis nagy ember" ült le a padra, máskor szerződtetett egy-egy bábot, aztán gyorsan el is felejtette -, most azonban igazi, komoly trénert akarnak igazolni.

Például Zsiga Gyulát. Prokop francia, német és norvég jelölttel is tárgyalt ugyan, de Zsiga mindenképpen esélyes, bár ezt ő árnyaltabban fogalmazza meg:

- Valóban megkeresett Prokop úr, de azt is tudom, nem csak engem. A döntés innentől nem az én kezemben van, hanem Prokopéban, és hétfőn határoz is arról, ki legyen a Hypo edzője.

- Bár Prokop már a tavalyi, decemberi világbajnokságon felfigyelt Deli Ritára, az ő leigazolását a Hypóhoz többen az ön szerződtetésével hozták párhuzamba.

- Akkor hibásan tették, mert ehhez semmi közöm. A Hypónál a játékosszerzés folyamatos, nem feltétlenül az edző személyétől függő tevékenység.

- Prokop valóban nem sok teret hagy az edzőknek, ha kedve tartja, egyszer csak felugrik és elkezd "meccselni" helyettük. Ezt elviseli majd, ha önt választják hétfőn?

- Erről még nem beszéltünk. De ismerem Prokopot, és remélem, ő is eléggé ismer engem.

Gunnar Prokop kiszemeltjei között volt Németh András is, a Ferencváros mestere, aki nemet mondott az ajánlatra, és érdeklődésünkre ezt így indokolta:

- Vonzó lett volna a jövedelem, a presztízs, vagy az, hogy az osztrák válogatottal ott lehetek az olimpián, de visszautasítottam Prokopot, mert most nagyon jól érzem magam a bőrömben. A munkahelyemen is, hiszen bajnokok lettünk a Fradival, és a környezetemben is, az otthonomban. Másrészt Zsiga Gyula a barátom, nem tartottam volna különösebben szerencsésnek, hogy ketten versenyezzünk egy állásért.

Bár Németh András konkrétumokat nem közölt a Fradi erősítési terveiről - illetve annyit igen, hogy Benyáts Bea, a 20 éves balkezes játékos mellett kapust és irányítót kellene igazolni -, tagadta, hogy az FTC a fél Dunaferrt meg kívánná szerezni. Más forrásból mi is úgy tudjuk, hogy az állítólagos célpontok közül Farkas Andrea kapus Metzbe tart, Siti Bea pedig Dániába. Farkas Ágnes ellenben híreink szerint ott van a Ferencváros kívánságlistáján, különösen úgy, hogy Deli Rita Bécsbe igazolása készpénznek vehető. Nem is kevésnek.

Ballai Attila

(Népszava)

Korábban:

Nem jutott a legjobb négy közé a Herz-FTC nőikézilabda-csapata, miután a női Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján 29-21-re kikapott az osztrák Hypo Niederösterreich otthonában. Szombaton a Debrecen és a Dunaferr búcsúzott Európától.[március 26.]