Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint szerda hajnalban kezdődik az észak-amerikai profi jégkorongliga döntője, amelyben az 1995-ös bajnok New Jersey Devils méri össze erejét a címvédésre készülő Dallas Starsszal. A szakemberek véleménye szerint a Dallas 55-45 arányban esélyesebb a végső győzelemre, mivel több rutinos játékosa van, mint riválisának.

Fotó: Reuters

Belfour már a döntőre melegít

Mindkét oldalon egy-egy alapember hiányzott az elődöntőben, a New Jerseyben az orosz Szergej Nyemcsinov arc-, a Dallasban Jamie Langenbrunner térdsérüléssel bajlódik, finálébeli játékuk kérdéses.

"Érdekes sorozat lesz, az biztos. Nem igazán ismerjük egymást testközelből (Az NHL-ben is a két főcsoport-győztes játssza a nagydöntőt - a szerk.), de gyanítható, hogy hosszú döntő következik, és bőven lesz módunk találkozni" - nyilatkozta a dallasi Joe Nieuwendyk, akit a tavalyi Stanley Kupa legértékesebb játékosának (Conn Smythe-díj) választottak.

Fotó: Reuters

Stevens nem szép ember, de
ambíciózus

A négy győzelemig tartó párharcban a hazai pálya előnyét a Devils élvezi, mivel az alapszakaszban - ahol kétszer találkoztak az érdekeltek, s a Dallas 2-1-re és 3-2-re nyert a New Jersey ellen - 103 pontot gyűjtött, míg a Stars eggyel kevesebbet.

(MTI)

Ajánló:

A kanado-amerikai profibajnokság a neten