Vágólapra másolva!
Nyert ugyan Szegeden, az első világbajnoki selejtezőn a férfi kézilabda-válogatott Norvégia ellen, ám a 20:19 nagyon nehéz visszavágót sejtet. A sarkkörön túl, Alta városában egy fedett futballpályán, minden bizonnyal tízezer néző előtt kell helytállnia szombaton negyed öttől a csapatnak.

Hajdú János szövetségi kapitány szerint az ellenfél nagyon készül, még az egygólos hátrány ellenére is előnyben, főként lélektani előnyben van. És egyébként is, mondta Hajdú, egy viking sohasem adja fel.

Ilyen hittel kell a mieinknek is pályára lépniük, csak akkor reménykedhetünk. "Szegeden legalább nyolc nagy helyzetet hagytunk ki, szinte minden összeesküdött ellenünk - értékelte a múltat a kapitány. - Altában ennek nem szabad előfordulnia, s ha fegyelmezetten, koncentrálva és végre eredményesen tudunk játszani, komoly reményeink lehetnek." A világbajnoki selejtező kapcsán Hajdú elmondta, nem haragszik egyetlen játékosára sem, tudja, a gyengébb szegedi teljesítménynek leginkább a nagy akarás, a görcsösség volt az oka. A visszavágón főleg a két tehetséges fiataltól, Budaytól és Nagytól vár sokkal többet, de létkérdés a helyzetkihasználás javítása és Szatmári kapus újabb világszínvonalú teljesítménye is. Vagyis mindenképp felül kell múlni az ellenfelet, hogy eljussunk Franciaországba, a jövő januári világbajnokságra. Ami ugyan nem feltétlenül létkérdés a magyar férfikézilabda számára, de egy nagy vereség kétségtelenül újabb nagy presztízsveszteséget okozna, s ez egyáltalán nem hiányzik.

A csapat ma késő délután indul Norvégiába, s csak holnap estefelé érkezik meg Altába, a meccs helyszínére. (A találkozót az m2 közvetíti élőben.)

Katona Horváth János

(Magyar Hirlap)

Ajánló:

Kézilabda-magazin a hálón

Korábban:

A magyar férfikézilabda válogatott minimális előnyt szerzett a Norvégia elleni világbajnoki selejtezőn. Hajdu János szövetségi kapitány csapata szoros mérkőzésen 20-19-re verte skandináv riválisát.