Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában szerdán elkészítették a következő kupaidény besorolását. A férfiaknál a Dunaferr, a Fotex, a Pick-Szeged és a Kiskőrös érdekelt, a nőknél a Herz-FTC és a Győr képviseli hazánkat.

A férfiak mezőnyében Magyarországot a Bajnokok Ligájában a Dunaferr SE képviseli. A legutóbb KEK-döntős dunaújvárosiak az első két körben nem játszanak, csak a csoportmérkőzések (november 11-12-től december 16-17-ig) során, a legjobb 16 között csatlakoznak a mezőnyhöz.

A KEK-ben a Fotex KC Veszprém indul, amely a 32 közé kapott besorolást (rajt: november 11 12.). Az EHF Kupában két magyar csapat; a Pick-Szeged és a Kiskőrösi KKC érdekelt. A szegediek november 11-12-én lépnek először pályára a 32 között, míg a Kiskőrös számára már egy körrel előbb, október 14- 15-én kezdődnek meg a küzdelmek.

A női BL-ben szintén két magyar induló van: a bajnok Herz-FTC és a Győri Graboplast ETO KC. (Az Orosháza-Győr találkozó óvás alatt van, ha a Győrtől jogerősen elveszik a két pontot, akkor a KEK-be nevezett Dunaferr SE-vel helyet cserél.) A Ferencváros a csoportküzdelmek során a 16 között játszik először (csoportmérkőzések: 2001. január 6-7-től február 17-18-ig). A Győr már a 32 között pályára lép, november 4-én vagy 5-én.

A KEK-ben a Győr (vagy a Dunaferr) a 16 közé jutásért 2001. január 6-án vagy 7-én szerepel. Az EHF Kupában is két magyar csapat vesz részt. A DVSC-Valdor a 32 között "lép be", az első találkozóját a jövő év első hétvégéjén játssza. A székesfehérvári Cornexi-Alcoának már november 4-én vagy 5-én kötelezettségei vannak a 32 közé jutásért.

Az európai szövetség ősztől már nem rendezi meg a City Kupát, helyette a Challenge Kupa indul, amelyben a kontinentális rangsor utolsó harmadában álló nemzetek csapatai vesznek részt. Az új kupában Magyarország nem érdekelt.

Az EHF fegyelmi bizottságának korábbi döntése értelmében macedón klubok nem vehetnek részt egyik soron következő nemzetközi kupaküzdelemben sem.

(MTI)