Vágólapra másolva!
A körülményekhez képest jól van Éles József, de a világválogatott kézilabdázó szavai s főleg a hangjából áradó jókedv igazán bizakodással tölthet el mindenkit. A súlyos autóbalesetet szenvedő élsportoló kórházi kezelése kedden ér véget, szerdától már otthon, Veszprémben folytatódik a rehabilitáció.

Szombaton volt két hete, hogy kora hajnalban autójával árokba borult és súlyosan megsérült Éles József. Azóta jószerivel egy ország aggódik érte, hiszen nem csupán a kézilabdázók körében népszerű. A mindig jókedvű, segítőkész világválogatott élete szerencsére nem forgott veszélyben, ám sokáig kérdéses volt, tud-e még valaha játszani. Ahogy Éles mondja, hála a kecskeméti orvosoknak, mára ez sem kérdés, és a visszatérésen is mind komolyabban lehet gondolkodnia. Az orvosok szerint pedig az élsportoló akaratereje, a természettől és a sok-sok edzéstől kapott jó fizikuma könnyítette meg a gyógyulási folyamatot.

"A körülményekhez képest jól vagyok" - mondta hétfőn a Magyar Hírlapnak. - "Sőt azt is mondhatnám, hogy remekül, de hát ez azért nem lenne igaz. A nehezén mindenesetre remélhetőleg már tényleg túlestem, a múlt hét végén kivették azt a rögzítősínt is a lábamból, amelyre a műtétek után feltétlenül szükség volt. Nem fájt különösebben, de hát borzasztóan nézett ki, s a mozgásban is akadályozott."

A mozgás tehát a lényeg, s ha Éles erre gondol, akkor tényleg szépen gyógyul. A legfontosabb, mint mondta, hogy újra hajlítani tudja a lábát, a gyógytornagyakorlatok elvégzése is egyre könnyebb, s ráadásul holnaptól mindezt már otthon végezheti, hiszen Veszprémben folytatódik a rehabilitáció.

"A legnagyobb próbatételen talán már túl vagyok, köszönet érte az orvosoknak, s mindenkinek, aki mellettem állt. Elmondhatatlanul sokat segített, hogy nem maradtam egyedül, hogy mindenben számíthattam a klubomra, a szövetségre, és a sok-sok kézilabdabarátra. Most már lassan azt számolgatom, mikor is térhetek vissza a pályára - hallhattuk a bizakodó hangú előrejelzést -, bár egészen biztos, hogy még egy műtétet el kell majd végezniük az orvosoknak. Annyira elhasználódott a keresztszalagom, hogy nem is volt csoda a szakadás. Az orvosok szerint a sok sérülés miatt szinte már nem is létezett, így várhatóan két-három hónapon belül fogják megoperálni, aztán, talán fél év múlva, már újra a pályán lehetek."

Katona Horváth János

(Magyar Hirlap)

Ajánló:

Kézihírek online

Korábban:

Szombat hajnalban közlekedési balesetet szenvedett Éles József, a Fotex-Veszprém világválogatott kézilabdázója. A sportoló állapota súlyos, de nem életveszélyes.[július 1.]