Társoldalunk:

A Kemény-csapat kemény pofont kapott Kassán

A két spanyolok elleni, illetve az amerikaiak elleni vereség után Horvátországtól is kikapott a magyar férfivízilabda-válogatott. Ez a 9-8-as csapás az Európai Nemzetek Ligája kassai fordulójában érte a mieinket.

Utolsó előtti Európai Nemzetek Ligája-csoportmeccsén a sorozatban első vereségét szenvedte el a magyar vízilabda-válogatott Horvátországtól. Az ENL A csoportjának eddigi legkeményebb és talán legszínvonalasabb mérkőzését vesztette el a magyar válogatott az utolsó pillanatban.

A két együttes végig fej-fej mellett haladt, egyszer sem volt egy gólnál nagyobb a különbség közöttük, s a csapatok egy matematikai függvényt utánozva váltogatták a vezetést.

Magyar részről Vári két remek átlövésgólja, valamint Molnár centerezése emelhető ki, utóbbival a 4. negyed közepén még 7-6-ra vezetett Kemény Dénes együttese. Ezt követően azonban Ivanis kétszer is betalált, bár mindkét gól elkerülhető lett volna. Fél perccel a vége előtt Biros hiába egyenlített, a horvátok Hinic révén a dudaszó pillanatában emberelőnyből megszerezték a győztes gólt.

- Nem érdemeltünk vereséget - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. - Jól küzdöttek a játékosok, sajnálom őket. A horvátoknak kétszer annyi emberelőnyük volt, mint nekünk: mi a hat létszámfölényes helyzetünkből nem tudtunk több gólt lőni, mint ők a tizenkettőből.

A kapitány még hozzátette, hogy tartja magát korábbi elhatározásához: a jövő hét első napjaiban tesz javaslatot az olimpiai csapat összeállítására.

Európai Nemzetek Ligája, A csoport:
Horvátország-Magyarország 9-8 (2-2, 1-1, 3-3, 3-2)
Kassa, 300 néző, V: Galkin (orosz), Brguljan (jugoszláv)
Magyarország: Kovács Z. - Kásás, Vári 2, Steinmetz B., Molnár T. 2, Biros 1, Benedek, csere: Székely 1, Märcz 1, Varga I Zs., Kiss G. 1, Fodor, Szécsi (kapus)
Horvátország (góllövők): Simenc, Ivanis, Hinic 2-2, Stritof, Barac, V. Kobescak 1-1

A szombati második mérkőzésen: Spanyolország - Szlovákia 9-7. Az állás: 1. Spanyolország 3 pont (15-13), 2. Horvátország 3 (15-14), 3. Magyarország 2, 4. Szlovákia 0. Magyarország vasárnap 10 órától Spanyolországgal játszik.

(MTI)

Korábban:

Hogy az 1997 nyara óta lejátszott négy világversenyen három arany- és egy ezüstérmet nyert magyar férfi vízilabda-válogatott három góllal kikapjon, az minimum szokatlan. Hogy ez két héten belül kétszer is megtörténjen, az erősen valószínűtlen. Hogy a legyőző ráadásul mindkétszer ugyanaz legyen, az szinte lehetetlen. Bár vasárnap óta tudjuk, mégsem az.