Társoldalunk:

Lyukas Mocsai kerete

Több gond is gyötri Mocsai Lajost, az olimpiai ezüstérmes nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányát a közelgő (december 8-17. közötti) romániai Európa-bajnokság előtt. A kontinensviadalt Balogh Beatrix és Lőwy Dóra biztosan kihagyja.

Baloghnak, a Dunaferr kiváló szélsőjének kedden műtötték a térdét, szintén sérülés miatt nem vehet részt az Eb-n Lőwy Dóra, a bajnok Herz-FTC erőssége.

Fotó: Reuters

Az Európa-bajnokságra széteshet az olimpiai
ezüstérmes Mocsai-csapat
A világklasszis Radulovics Bojana (Dunaferr SE) már korábban jelezte: ebben az idényben nem lép pályára, mert "rendbe kell hozatni" a térdszalagjait. Deli Rita (Hypo Niederösterreich) és Farkas Andrea (ASPTT Metz) írásban mondta le szereplését, bár a kapussal Mocsai még ezen héten ismét egyeztet, hátha meggondolja magát.

A válogatott szerdán (Tatabánya, 17.30 ó) és csütörtökön (Nagysurány, 17.30) Szlovákiával találkozik. A 15 fős keretben jelenleg nincs balkezes átlövő, mert Brigovácz Nikolettet többszöri felszólítás ellenére sem engedte el a Hypo NÖ, míg Borók Ritának, a dán Viborg HK játékosának szerdán klubcsapata rendelkezésére kell állnia. Utóbbi és a szintén Dániában légióskodó Kántor Anikó (Randers HK) várhatóan csütörtökön csatlakozik a Tatán készülő gárdához.

A 15 fős tatai keret:
kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr SE), Sugár Tímea (Herz-FTC)
mezőnyjátékosok: Lovász Zsuzsanna, Prok Beatrix, Kulcsár Anita, Pigniczki Krisztina, Kindl Gabriella (Győri Graboplast ETO KC), Siti Eszter, Kökény Beatrix, Pádár Ildikó, Farkas Ágnes, Kirsner Erika (Herz-FTC), Siti Beáta (Ikast), Zsemberyné Simics Judit, Ferling Bernadett (Dunaferr SE)

(MTI)