Vágólapra másolva!
A lefújás pillanatában kapott góllal az olimpiai ezüstérmes magyar nőikézilabda-válogatott 28-28-as döntetlent ért el Szlovákia ellen Eb-felkészülési mérkőzésen. Az erősen tartalékos magyar csapat - három légiós is később csatlakozik az Európa-bajnokságra készülő kerethez - csak az első játékrész második felében játszott jól.

Magyarország - Szlovákia 28-28 (18-13)
Tatabánya, 1000 néző, V: Südi, Herczeg
Magyarország: Sugár - Kirsner 4, Farkas Á. 5/3, Kökény 4, Zsemberyné 1, Siti B., Lovász 2, csere: Kulcsár 5, Pigniczki, Siti E. 2, Pádár, Kindl 3/1, Prok 2, Ferling
A szlovák góldobók: Vlckova 7/1, Dubajova 6/6, Fecova 4, Mravikova 3, Uhrakova 3, Velicka 2, Reisenbuchlerova 2, Flaskova 1
hétméteresek: 4/4, illetve 8/7
kiállítások: 6, illetve 2 perc

Öt perc alatt négy ziccert rontott a magyar csapat, nem volt meglepő, hogy a szlovákok kétgólos előnyt szereztek. Mocsai Lajos szövetségi kapitány türelmesebb játékot kért, ennek eredménye: a 10. percben sikerült először megszerezni a vezetést (8-7).

Javult a védekezés is, Sugár több ziccert fogott, és az első játékrész végéig elhúzott a hazai együttes (18-13).

A második félidőt bravúros védések vezették be. Az utolsó negyedórában a magyarok második sora volt a pályán, s a vendégek megszakítás nélkül négy gólt dobtak, feljöttek 22-20-ra. Sőt, az egyre lelkesebb szlovákok emberelőnyben tovább csökkentették hátrányukat, és Fecova a lefújás pillanatában egy gyors indítás után egyenlíteni is tudott.

- Két ellentétes félidőt láthattunk - nyilatkozott Mocsai Lajos. - A csapat gerincét adó idősebb játékosok 6-7 gólos előnyt szereztek. Szerettem volna kipróbálni a négy új kerettagot, kóstoljanak bele a nemzetközi légkörbe. Amikor szorosabb lett az eredmény, szándékosan nem cseréltem vissza a kezdősort. A végjátékban érződött az összeszokottság hiánya. Az együttes jobb oldala azért nem lehetett hatékony, mert csak egy balkezes játékos volt a Tatabányán pályára lépők között.

A két válogatott csütörtökön 17.30 órakor a szlovákiai Nagysurányban ismét megmérkőzik.

(MTI)

Korábban:

Több gond is gyötri Mocsai Lajost, az olimpiai ezüstérmes nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányát a közelgő (december 8-17. közötti) romániai Európa-bajnokság előtt. A kontinensviadalt Balogh Beatrix és Lőwy Dóra biztosan kihagyja.