Társoldalunk:

Az év meccse: Dunaferr-Barcelona

Az év férfikézilabda-mérkőzésére készülnek Dunaújvárosban, ahol vasárnap 16 órától a Bajnokok Ligája címvédője, az FC Barcelona vendégszerepel. A hatalmas várakozás miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy az 5000 néző befogadására alkalmas Jégcsarnokban rendezik a találkozót.

Fotó: Reuters

Urdangarín (szemben) helyén már Nagy
László játszik a Barcelonában
Skaliczki László vezetőedző azt mondta, hogy jó kedvvel várja a jelentős összecsapást: - Az utóbbi három csatánk jól sikerült. Legyőztük a Gdanskot, a Montpellier-t, legutóbb pedig a Pick-Szeged ellen nyertünk. Bízom benne, hogy a spanyoloknál is földi halandók játszanak, most megfoghatjuk őket. Szerencsés lenne, ha kiírnánk a bejáratra, persze spanyolul: "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!" Ez a pálya jó kabala, mivel a Veszprémet itt győztük le, és lettünk bajnokok. Tisztában vagyunk vele, ha a Barcelonát megverjük, akkor nagyon nehéz lesz minket megfosztani a továbbjutástól. Egyedül Marosi László sérült, a többiek - akik egy nap pihenőt kaptak a Szeged elleni rangadó után - már nagyon várják a csatát.

A Dunaferr és a Nagy Lászlóval felálló Barcelona október 28-án a spanyolországi Szuper Kupán már találkozót egymással. Akkor 14-8-as félidő után 28-20-ra nyert a BL-címvédő.

A csoportban csak a Dunaújváros százszázalékos, a spanyolok Montpellier-ben hagytak egy pontot (25-25) az első fordulóban. A csoport állása a 2. forduló után: 1. Dunaferr 4 pont, 2. FC Barcelona 3, 3. Montpellier 1, 4. Gdansk 0.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

Győzelemmel kezdte Bajnokok Ligája-szereplését a Dunaferr SE férfi kézilabdacsapata, amely a lengyel Wybrzeze Gdansk otthonából hozta el a két pontot (21-25). A csoport másik mérkőzésén a francia Montpellier 25-25-ös döntetlent játszott a spanyol FC Barcelonával.