Vágólapra másolva!
Döntetlent játszott a Dunaferr a címvédő Barcelonával a férfikézilabda Bajnokok Ligájának 3. fordulójában, Dunaújvárosban.

B csoport, 3. forduló:
Dunaferr SE - FC Barcelona (spanyol) 22-22 (9-10)

Dunaújváros, 6000 néző, vezette: Kalin, Koric (szlovén)
góldobók: Mohácsi 10/4, Kuzmicsov 5, Rosta, Tóth, Marcinkevicius 2-2, Kertész 1, illetve Ortega 6/5, Nagy, Lozano 4-4, Masip 3, Xepkin, Chavar 2-2, Hernandez 1
büntetők: 4/4, illetve 8/5
kiállítások: 12, illetve 6 perc

Két Barcelona-gól vezette be a mérkőzést, de az utóbbi hetekben kirobbanó formát mutató Mohácsi gyorsan válaszolt. Ezután újra a vendégek percei következtek, megszakítás nélkül háromszor voltak eredményesek, a kapuban Barrufet remekelt.

A félidő derekától egyre jobban irányított Kuzmicsov, látványos passzokkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, főleg Mohácsit, és Vaskevicius kapus is egyre több labdát fogott. A rutinos spanyolok a 20. percig őrizték minimális előnyüket, ekkor Marcinkevicius egyenlített (7-7).

A Barcelona a félidő hajrájában hat percet is emberelőnyben játszott, mégsem tudott elhúzni - többek között két kihagyott büntető miatt.

A szünet után Kuzmicsov három gólt lőtt, a 38. percben 13-13 volt az állás. A remekül védekező Dunaferr a 45. percben Rosta labdaszerzése és megindulása után a vezetést is megszerezte. A címvédő támadásban ekkor nagyon pontatlan volt, hét percig nem talált be a dunaújvárosi kapuba.

A 48. percben Guijosának egy rossz földet érés után kificamodott a jobb könyöke, hosszú ápolás után kórházba vitték.

Az utolsó tíz perc 17-17-ről indult: Masip vezérletével kétgólos előnyt szerzett a Barcelona, de Mohácsi 10. góljával megint sikerült egyenlíteni.

Másfél perccel a mérkőzés vége előtt Nagy László a katalánokat juttatta vezetéshez (21-22), de Kuzmicsov egy szép akció végén elért góllal pontot mentett.

A dunaújvárosiak a következő mérkőzésüket a Montpellier otthonában vívják vasárnap.

A csoport állása a 3. forduló:
1. Dunaferr SE 5 pont
2. Barcelona 4
3. Montpellier HB 3
4. Wybrzeze Gdansk 0

(MTI)

Ajánló: