Társoldalunk:

Újra együtt az olimpiai bajnok pólósok

Majdnem napra pontosan két hónappal a sydneyi olimpia diadalmas döntője után ismét vízbe száll az aranyérmes magyar pólócsapat: szombaton és vasárnap Zágrábban kerül sor az Európai Nemzetek Ligájának döntőjére.

A magyarok az elődöntőben Olaszországgal játszanak (16.30 ó), a másik ágon Jugoszlávia-Horvátország (18) összecsapásra kerül sor. Másnap előbb a 3. hely sorsát döntik el a szombati vesztesek (10.30), majd 11.45-től rendezik a finálét.

Fotó: Reuters

Steinmetz, Kásás és a kapitány habfürdőt
vesz a győzelem után Sydneyben
- Szemben a másik három csapattal, mögöttünk különleges két hónap van, hiszen az olimpiai győzelem jól megérdemelt ünneplése zajlott - mondta az esemény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Kemény Dénes szövetségi kapitány. - Néhány játékossal már sikerült két edzést tartani az elmúlt napokban, de a válogatott gyakorlatilag csak egyszer, pénteken este tréningezik kompletten Zágrábban.

A kapitány hangsúlyozta, hogy az idén először megrendezett ENL eleve az olimpiai felkészülést szolgálta, ennek megfelelően kell kezelni a döntőjét is, amelyre eredetileg augusztus végén került volna sor. Kemény örült volna, ha Budapest a döntő színhelye, sajnálja, hogy máshol kell vízbe szállnia olimpiai bajnok együttesének. Valamennyi sydneyi aranyérmesre számít a horvát fővárosban, de a csapatkapitány, Kósz Zoltán várhatóan nem véd majd, mert még érzékeny az október elején operált térde.

A magyarok névsora: Kósz, Szécsi (kapusok), Székely, Varga I Zs., Kásás, Vári, Kiss, Benedek, Fodor, Märcz, Steinmetz, Molnár, Biros és - egyetlen "pluszként" a sydneyi győztesek mellett - Varga II Zs.

A sajtótájékoztatón mutatták be Csurka Gergelynek, A Színes Sport rovatvezetőjének, szakírójának a "Győzelemre születtek" című könyvét, amely - túl azon, hogy visszatekint az elmúlt négy esztendő válogatott vízilabda-mérkőzéseire - betekintést nyújt a kulisszák mögé is, portrét rajzol valamennyi olimpiai bajnokról és kapitányukról.

(MTI)