Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott fölényes biztonsággal, 33-22-re győzött Németország ellen a romániai Európa-bajnokság második napján Ramnicu Valceában. Vasárnap 18 órakor Ausztriával meccsel a Mocsai-gárda.

A csoport, 2. forduló:
Magyarország - Németország 33-22 (15-12)

Ramnicu Valcea, 500 néző, vezette: Jaskins, Kazinieks (lett)
Magyarország: Pálinger - Kántor 5, Siti B. 5, Zsemberyné, Kökény, Farkas 9/4, Kirsner 5, cserék: Brigovácz 4/1, Pádár 4, Pigniczki, Siti E. 1
A németek góldobói: Jurack 6/2, Radzeviciute 4, Heinz 3/1, Schafferus 2, Schmidt 2/2, Uhlig, Pietzsch, Schlicker, Tobiasz, Blacha 1-1
hétméteresek: 5/5, illetve 6/5
kiállítások: 10, illetve 4 perc

Jól kezdtek a magyarok, s Pálinger védéseit követően az indításoknak köszönhetően 6 perc alatt 4-1-re elhúztak. Ezután védekezésben feljavultak a németek és Jurack révén a félidő derekán egyenlítettek (7-7). Brigovácz beállásával azonban ismét a Mocsai-csapat húzott el (11-8).

A különbség állandósult, mivel a magyar védőfal is egyre jobban zárt, még emberhátrányban is. Háromperces rövidzárlat után - amikor a rivális egyenlített (12-12) - Siti Beáta jóvoltából előnnyel tért pihenőre az olimpiai ezüstérmes.

A második félidőben minden úgy folytatódott, ahogy az első játékrészben abbamaradt: magyar gólokkal. A 37. percben már 19-13 volt az állás. A németeknek semmi sem sikerült, teljesen szétesett a játékuk, tíz percig nem találtak be a magyar kapuba. A 46. percben már kétszámjegyű volt a különbség (25-15). Nem volt azonos súlycsoportban a két válogatott.

Az Eb-n éremesélyesként induló Németország csak az első félidőben volt méltó ellenfele a "minden szinten" remekül játszó magyaroknak.

- A jugoszlávok elleni döntetlen után támadásban és védekezésben is jelentősen feljavultunk. Nagyon jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket. Taktikában és dinamikában is a németek fölé nőttünk. Főleg a múlt heti norvégiai torna tapasztalataira támaszkodva sikerült kielemezni a játékukat. Döntő volt, hogy semlegesítettük legjobbjukat, Jurackot - analizált Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

(MTI)

Ajánló:

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) honlapja Az Európa-bajnokság menetrendje