Vágólapra másolva!
A Dunaferr SE férfi kézilabdacsapata kötelező győzelmet aratott a lengyel Wybrzeze Gdansk ellen a Bajnokok Ligája 5. fordulójában.

Dunaferr SE - Wybrzeze Gdansk (lengyel) 21-17 (11-8)
gól:
Mohácsi 10, Tóth E. 3, Kertész, Gál, Bene 2-2, Marcinkevicius, Mocsai 1-1, illetve Kuptel, Pilch, Wleklak 4-4, Nilsson 3, Drobik 2

A Dunaferrnek mindenképpen nyernie kellett, hogy maradjon esélye a továbbjutásra. A hazaiak kissé megilletődötten kezdtek, de aztán szenzációs 10 percet produkáltak, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A góllövésben ismét Mohácsi jeleskedett.

A második játékrészben ugyan két büntetőt is kihagyott a hazai csapat, de így is magabiztosan győzött.

- Örülök a győzelemnek, hogy a Mikulás nem virgácsot hozott, hanem négygólos diadalt - mondta Skaliczki László, a Dunaferr vezetőedzője. - Köszönöm a fiúknak a hozzáállást, a közönségnek pedig a nagyszerű hangulatot. Ezzel kívánunk kellemes ünnepeket minden szurkolónknak. Soha rosszabb évet ne zárjunk.

A magyar bajnok az utolsó fordulóban a címvédő FC Barcelonával találkozik, jövő szombaton idegenben. A biztos továbbjutáshoz pontot kell szereznie, ellenkező esetben a sorsa a Montpellier és a Gdansk kezében van.

(MTI)

Ajánló: