Vágólapra másolva!
Vereséget szenvedett, de a legjobb nyolc közé került a Pick-Szeged a férfikézilabda EHF Kupában. A magyar együttes 28-23-ra kapott ki a nyolcaddöntő visszavágóján a CSZKA Moszkva otthonában, de a hazai hétgólos győzelme összesítésben továbbjutást jelentett.

Férfi EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
CSZKA Moszkva (orosz) - Pick-Szeged 28-23 (13-13)
Moszkva, Olimpiai Csarnok, 3000 néző, vezette: Polacsek, Pesta (csehek)
gól: Ivanov 7, Gyenyiszenko 4, Kamanyin 3, Gricsenko 3, Tyepanyenko 2, Ignatov 2, Lucsnyikov 2, Csernyavszij 2, Dracsev 2, Safonov 1, illetve Eklemovics 7, Bécsi 7, Berta 4, Bajusz 3, Doros 1, Buday 1
Továbbjutott: a Pick-Szeged, 49-47 gólkülönbséggel.

Az első félidőben a magyar csapat meglepte a hazai együttest, s ha egy kicsit bátrabban játszik, gólokkal vezethetett volna.

A második játékrész elején a többszörös orosz bajnok jelentős előnyre tett szert. A magyar együttesben azonban később Perger jól védett, Eklemovics és Bécsi gólerősnek bizonyult, így a hazai csapat nem tudta ledolgozni hétgólos (26-19) hátrányát.

- A csapatépítés időszakát éljük, nagyon küzdöttek játékosaim, de csak ennyire futotta erejükből - értékelt Vlagyimir Makszimov, a CSZKA vezetőedzője.

- Nem tudom mi történt néhány játékossal a szünet után, ugyanis nem ebben állapodtunk meg az öltözőben - mondta Tamás Sándor, a Pick-Szeged vezetőedzője. - Azért örülünk a továbbjutásunknak.

(MTI)

Ajánló: