Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda Euroliga alapszakaszának utolsó fordulójában hazai pályán vereséget szenvedett a Sopron az olasz Como csapatától, így a második helyen jutott tovább a csoportból.

Kosárlabda, női Euroliga, D csoport:
GYSEV-Ringa - Comense (olasz) 73-76 (26-19, 14-14, 16-19, 17-24)
Sopron, 2500 néző, v: Landeira (spanyol), Neskovic (jugoszláv)
A legjobb dobók: Balogh, Zirkova, Vilipics 16-16, Eördögh 15, illetve Streimikyte 27, Alessandra 21

Jól kezdett a hazai csapat, az utolsó negyedig vezetett, de ekkor elfogyott az erő. Az döntött, hogy az olaszok a Sopron palánkja alatt is jobban szedték a lepattanót, a brazil Alessandra vezérletével fordítottak és megszerezték a csoportelsőséget.

- A lányok teljes erőbedobással, szívvel-lélekkel küzdöttek, de sajnos, nem sikerült az újabb bravúr - nyilatkozta Saed Armaghani, a GYSEV vezetőedzője.

Szerdán nem játszották le a D csoportban a Ramla-Vilnius mérkőzést, mert az izraeli belügyminisztérium a tisztviselők sztrájkja miatt nem adott a litván csapat játékosainak beutazási engedélyt. Ez az eredmény azonban nem befolyásolja a továbbjutást, a következő kör H csoportját a Comón és a GYSEV-en kívül a C csoport gyengébben szereplő fele alkotja majd.

A B csoportból a százszázalékos MiZo-PVSK és a cseh Brno az A csoport harmadikjával és negyedikjével kiegészülve alkotja majd az F csoportot. A B csoport végeredménye: 1. MiZo-PVSK 12 pont, 2. Brno 10, 3. Wuppertal (német) 8, 4. Panathinaikosz (görög) 6.

(MTI)