Vágólapra másolva!
Három és fél éves kihagyás után tért vissza a jégre Mario Lemieux, a Pittsburgh Penguins tulajdonosa, s most már ismét játékosa. A 35 éves sportlegenda egy góllal és két assziszttal járult hozzá csapata 5-0-s győzelméhez a Toronto Maple Leafs ellen.

Fotó: Reuters

Lemieux jégre száll

A Mellon Arenában szezoncsúcsot jelentő 17 148 szurkoló tekintette meg az összecsapást, amelyen Lemieux - Jagr és a szintén cseh Jan Hrdina csatártársaként - 20:46 percet játszott. A trió összesen kilenc pontot szerzett: Jagr két-két góllal és assziszttal, míg Hrdina egy-egy találattal és gólpasszal zárt.

- Szerintem mindenki jó teljesítményt nyújtott, s örülök, hogy sikeresen tértem vissza. Még én is meglepődtem, hogy milyen remekül ment a játék - értékelt Lemieux. - Jó teszt volt arra, hogy még mindig végig tudok játszani egy bajnoki mérkőzést.

A nyolcszoros All-Star válogatott világsztár 1997-ben vonult vissza krónikus hátfájása miatt, de 1993-ban rákkal is kezelték. Lemieux-t háromszor (1988, 1993, 1996) választották az év legjobbjának, és hatszor lett a legponterősebb játékos. 1991-ben és 1992-ben, amikor a Pingvinekkel Stanley Kupát nyert, ő volt a rájátszás legértékesebb jégkorongozója. Pályafutása során mostani visszatéréséig 745 mérkőzést játszott, 613 gólt ütött, és összesen 1494 pontot gyűjtött.

(MTI)

Ajánló: