Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott a második félidei remek játékával legyőzte a világbajnokságra készülő Horvátországot Nagykanizsán.

Magyarország - Horvátország 27-25 (12-12)
Nagykanizsa, 1000 néző
Magyarország: Fazekas - Bendó, Kotormán 9, Doros 1, Nagy L. 5, Décsi 4, Pásztor 6, cserék: Szathmári (kapus), Sótonyi, Mohácsi 2
Horvátország: Matosevic - Dzomba 1, Metlicic 2, Dominikovic 7, Kljaic 3, Goloza 4, Kaleb 1, cserék: Losert (kapus), Zrnic, Bilic 1, Jovic 2, Mikulic 4

A találkozó első részében a közelgő franciaországi vb-re készülő horvátok vezettek, de a 9. perctől egyik legjobbjuk, Dzomba bokasérülése miatt nem tudott tovább játszani.

A 19. percben tudott először egyenlíteni a magyar csapat, majd fej-fej mellett haladva döntetlenül végződött az első félidő.

Szünet után Kotormán eredményes játékával a 40. percben megszerezte a vezetést a házigazda. A továbbiakban is a magyarok irányítottak, 2-3 gól volt az előny, majd a hajrá előtt sikerült a horvátoknak egyenlíteni.

Az 56. percben 23-23 volt az eredmény, ekkor azonban a találkozón nagyszerűen játszó Kotormán ismét fontos gólokat lőtt. A két válogatott vasárnap 16 órától Zalaegerszegen ismét össze méri erejét.

- Két jó csapat találkozóján az első részben még kapkodtunk. Később azonban Kotormán kiemelkedő teljesítményével már helyenként remekeltünk is - mondta Hajdu János, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

(MTI)