Vágólapra másolva!
"A magyar kosárlabdával minden felelős vezető csak másodállásban foglalkozik. Új, profi szemléletre lenne szükség" - nyilatkozott Rátgéber László, a női válogatott szövetségi kapitánya, aki egyben az Euroligában százszázalékos MiZo-PVSK vezetőedzője is.

"Új játékszabályokat kell felállítani, hiszen a nemzeti csapatnál Szabari János menedzser, Páva Zsolt igazgató, illetve jómagam is megosztott munkakörben dolgozunk, és ugyanez vonatkozik Bartha Ferencre, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökére is" - jelentette ki a szakvezető, aki torokgyulladása miatt nem tartott klubjával a Dinamo Moszkva elleni, csütörtök esti Euroliga-mérkőzésre.

Horváth Frigyesnek, az MKOSZ főtitkárának kijelentésére, mely szerint Rátgéber túlzott anyagi elvárásokat támaszt a szövetséggel szemben, a tréner így reagált: "Szabari Jánossal, Páva Zsolttal és Dr. Hepp Ferenc orvossal készítettünk Bartha Ferencnek egy vitaindító anyagot a női válogatott helyzetéről és igényeiről. Ezt Horváth Frigyes a legnagyobb megdöbbenésemre nyilvánosságra hozta, így a továbbiakban nem tudom őt komolyan venni. Ezért nem küldöm vissza neki a szerződéshosszabbításomat sem."

Bartha Ferenc szerint a szövetségi kapitány saját akaratából vállalt kettős szerepet a női kosárlabdában: "Rátgéber László ragaszkodott a MiZo-PVSK irányításához is, míg Mészáros Lajos kizárólag a férfi válogatottal foglalkozik. Az MKOSZ-ben nyolc főállású dolgozónk van, de nagy segítséget jelentenek a társadalmi munkások is" - így az MKOSZ elnöke.

A sportág első embere hozzátette: a január 30-i elnökségi ülésen kívánnak foglalkozni - többek között - a Horváth Frigyes és Rátgéber László közötti nézeteltéréssel.

(MTI)