Vágólapra másolva!
Változatlanul nem fizet a Ferencváros. Pedig derekasan megegyezett elcsapott nőikosárlabdázóival, hogy január 31-éig kifizeti tartozásának első részletét. A kosarasok türelme érthetően elfogyott, s most felhatalmazták jogi képviselőjüket, hogy kérjen végrehajtást az egyesület ellen.

Igencsak indulatos Csákány Emőke, a válogatott kosárlabdázó, mert, mint mondta, volt egyesületének, a Ferencvárosnak a vezetői még arra sem méltatták, hogy felhívják telefonon, és azt mondják: jelenleg nincs pénzünk, kicsit csúszunk a részletfizetéssel. És Csákány Emőke azt is elmondta, ezek után már esélyt sem lát arra, hogy az FTC betartsa ígéretét, annál is inkább, mivel megállapodásukban szerepel, hogy a második részletet február 10-éig átutalja az egyesület. Ezért a kosaras arra kéri jogi képviselőjét, Fábián Ákos ügyvédet, hogy a legrövidebb időn belül próbáljon érvényt szerezni követelésüknek.

Kalmár Nagy Dóra is hiába várt pénzére. Ő úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a szerződésben feketén-fehéren benne van, hogy a Fradi legkésőbb január 31-éig átutalja a kialkudott összeg egyhavi részletét. A játékos február 1-jén felhívta a klub titkárságát, ahol ugyan csak a titkárnőig jutott, de így is gazdagabb lett egy nem hivatalos információval: a titkárnő ugyanis közölte, hogy egyetlen fillér sincs az FTC kasszájában. Igaz, a hölgy egyben azt is kérte, hogy továbbra is legyenek türelemmel, mert ahogy pénzhez jut az egyesület, rögtön átutalja járandóságukat. Ám Kalmár Nagy Dóra egy napot sem vár, ügyvédje segítségével már hétfőn kezdeményezi a jogi eljárást volt klubja ellen.

A játékosok jogi képviselője, Fábián Ákos is meglepődött, amikor értesült arról, hogy az FTC nem tartotta be az írásban megkötött megállapodást. Most bekéri a játékosoktól a klubbal kötött egyezségről szóló papírt, s ezután polgári peres eljárást kezdeményez, mivel, a jogász szavai szerint, ezzel számára megkérdőjelezhető a Ferencváros szavahihetősége. A polgári peres eljárással párhuzamosan pedig kérni fogja az egyesület elleni végrehajtást. Kácsor Attilát, a Ferencváros gazdasági vezetőjét hiába próbáltuk megszólaltatni az ügyben.

Tavaly nyáron szüntette meg nőikosárlabda-szakosztályát az FTC. A játékosok a megszűnés bejelentésekor bíztak abban, hogy a klubvezetők rövid úton kifizetik az elmaradt járandóságukat. Mivel ez nem történt meg, ügyvédhez fordultak, mert összességében több tízmillió forintos tartozásról van szó, és van olyan játékos, akinek még a két évvel ezelőtti bajnokságból tartozik az egyesület. A játékosok jogi képviselője, Fábián Ákos többször tárgyalt a klubvezetőséggel az elmaradt pénzek kifizetéséről, végül december 7-én Kalmár Nagy Dóra és Papp Krisztina írásban is megállapodott az egyesülettel. A Ferencváros vállalta, hogy hat hónapon át részletekben folyósítja a játékosok járandóságát. Az egyesület már az első határidőt, január 31-ét sem tartotta be.

Burkovits Ferenc

(Magyar Hirlap)

Ajánló:

Korábban:

Idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését a MiZo-Pécsi VSK a nőikosárlabda Euroligában. Rátgéber László együttese a francia Bourges-t verte, így továbbra is százszázalékos.