Vágólapra másolva!
Itthon játszik a nőikosárlabda-Euroliga 2. körének zárófordulójában a GYSEV-Ringa és a MiZo-PVSK is. A három hét múlva sorra kerülő nyolcaddöntőben a soproniak a német Wuppertallal, a pécsiek az izraeli Elitzur Ramlával találkoznak.

Sterbenz László együttese utolsó csoportmérkőzésén szerdán a Priolót fogadja (tv: sport1, 18 ó), a két csapat olaszországi találkozóját január közepén a GYSEV nyerte 73-68-ra. A legutóbbi fordulóban a Priolo vereséget szenvedett az éllovas Comótól, ezzel eldőlt, hogy a soproniak a H jelű négyes második helyén végeztek.

Mivel az E csoportban a Wuppertal már nem tud elmozdulni a 3. helyről, így a nyolcaddöntőben a német gárda lesz az ellenfél (a két győzelemig tartó párharcot a vasutasok hazai pályán kezdik). Továbbjutás esetén a legjobb 8 között a GYSEV a Valenciennes (francia) - Dinamo Moszkva páros győztesével találkozik.

A H csoport állása:
1. Como 17 pont
2. GYSEV-Ringa 16
3. Priolo 11
4. Sporting Athén (görög) 10

A százszázalékos PVSK csütörtökön a sereghajtó Dinamo Moszkvát fogadja (tv: sport1, 18 ó). Az F csoport leggyengébb tagja ellen Oroszországban is biztosan, 71-57-re győzött Rátgéber László csapata. A nyolcaddöntőben a pécsiek a G jelű kvartett utolsójával, az izraeli Elitzur Ramlával találkoznak (elsőként hazai pályán), majd - ha sikerrel veszik az akadályt - a Galatasaray (török) - Priolo párharc győztese következik.

Az F csoport állása:
1. MIZO-Pécsi VSK 18 pont
2. Gambrinus Brno (cseh) 16
3. Bourges (francia) 12
4. Dinamo Moszkva 9

A nyolcaddöntők első mérkőzését a FIBA-tervezet szerint február 7-én, a visszavágót március 1-jén, az esetleges 3. találkozót március 6-án rendezik.

(MTI)