Vágólapra másolva!
Döntetlent játszott a székesfehérvári Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapata a vendég szlovák Duslo Salával az EHF Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Kimaradt helyzetekkel kezdődött a mérkőzés. A félidő derekáig felváltva estek a gólok, ekkor azonban Németh Helga vezérletével 6-3-ra elhúzott a házigazda. Emberelőnyei során a szlovák bajnok megszakítás nélkül ötször volt eredményes, és fordított - Köstner Vilmos vezetőedző időt kért. Annak ellenére maradt a különbség, hogy a székesfehérváriak kettős létszámfölénybe kerültek.

A második játékrészt remekül kezdte a Cornexi, és emberelőnyben visszavette a vezetést. Kurucz kapus több ziccert fogott, így a rivális nem tudott fölzárkózni. A vezetés nem nyugtatta meg a magyar együttest, és a Duslo Sala hátrányból egyenlített (47. P.: 19-19). Újra kapkodó lett a játék, s egészen a lefújásig fej-fej mellett haladt a két gárda. A hullámzó teljesítményt nyújtó Cornexi-Alcoa saját maga számára tette nagyon nehézzé a jövő szombaton 18 órakor kezdődő vágsellyei visszavágót.

Női EHF Kupa nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Cornexi-Alcoa - Duslo Sala (szlovák) 27-27 (12-13)
Székesfehérvár, 500 néző, v.: Juratovec, Puntaric (szlovén)
gól: Csenki 6, Németh 5, Nikolics 5/4, Őri 5/4, Virincsik 3, Nagy 3, illetve Bankova 7, Caltikova 7, Dubajova 5/2, Fecova 3, Vlckova 3/1, Hlickova 1, Ladicova 1
hétméteresek: 11/8, illetve 4/3
kiállítások: 10, illetve 16 perc
piros lap: Nagy (53.), illetve Vlckova (47.)

(MTI)

Ajánló: