Vágólapra másolva!
A Herz-FTC nyerte a női kézilabda NB I. vasárnapi rangadóját: a címvédő a lehengerlő első félidő után kiütéses győzelmet aratott a vendég Győri Graboplast ETO KC ellen. A fővárosi zöld-fehérek dupla annyi pontot dobtak, mint ellenfelük.

Herz-FTC - Győri Graboplast ETO KC 36-18 (20-7)
góldobók:
Farkas 13/9, Kirsner 6, Benyáts 3, Kovács 2, Pádár 2, Lőwy 2, Tóth T. 2, Siti 2/1, Kökény 1, Tóth E. 1, Bárdos 1, Takács 1, illetve Jókai 6/1, Kulcsár A. 4/1, Kindl 2, Lovász 2, Köbli 1, Prok 1, Kulcsár Gy. 1, Kereki 1
hétméteresek: 11/10, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 4 perc

Kimaradt helyzetekkel kezdődött a rangadó. A kapkodást jelzi, hogy az első gólra öt és fél, az első akcióból esett találatra nyolc percet kellett várni.

Farkas Ágnes és Kirsner Erika révén elhúzott a remekül védekező FTC, a 13. percben már 7-1 volt az állás! Kisvártatva már kétszámjegyű volt a különbség (12-2). Padlóra került a Győr és erejéből csak arra futotta, hogy ne kerüljön még megalázóbb helyzetbe, legalábbis a szünetig.

A második játékrészben is a Ferencváros játszott fölényben, Farkas ontotta a gólokat. Ahogy eldőlt a két pont sorsa, a tartalékok is lehetőséget kaptak. Csökkent a színvonal, több lett a technikai hiba.

A címvédő ezen a vasárnapon klasszissal jobb volt a Győrnél. Az FTC erejét jelzi, hogy valamennyi mezőnyjátékosa eredményes volt.

Az élcsoport állása a 13. forduló után:
1. Herz-FTC 24 pont
2. Dunaferr 23
3. Győr 20

(MTI)