Vágólapra másolva!

Apa és fia egymás ellen az Eb-n<br/>

Szvetiszlav Pesics és fia, Marko is részt vesz az augusztus 31. és szeptember 9. között Törökországban sorra kerülő férfikosárlabda-Európa-bajnokságon, csakhogy ezúttal ellenfelekként találkoznak.

A hétfőn elkészült csoportbeosztás szerint a jugoszláv szövetségi kapitány a harmadik Eb-mérkőzésen éppen a fiával felálló német válogatott ellen küldi harcba együttesét.

Szvetiszlav Pesics 1987-től 1993-ig a német nemzeti csapatot irányította, s megbízatásának utolsó évében Münchenben Európa-bajnok lett a házigazdákkal. Négy évvel később már az ALBA Berlin vezetőedzőjeként dolgozott, tevékenységét 2000-ig sorozatban négy bajnoki cím fémjelezte, és 1995-ben tanítványai elhódították a Koracs Kupát is.

"Nagyon várom már a szeptemberi összecsapást Markóékkal, de azért remélem, hogy nem az utolsó csoporttalálkozón dől el a továbbjutás" - mondta az 50 éves szakember.

A jugoszláv és a német válogatottal az észtek és a horvátok vannak egy csoportban, az első automatikusan továbbjut, a 2-3. helyezett keresztbejátszás után követheti a legjobb 8 közé.

(MTI)