Vágólapra másolva!
Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, és hát miért ne tartanák: Németh István a BC Marc Körmend válogatott irányítója - miként azt a klub vezetőségével pénteken szóban már jelezte - hétfőn aláírta újabb kettő plusz egy éves szerződését a Rába-parti alakulathoz.

Az utóbbi napok legnagyobb érdeklődésével várt kérdésére kaphattunk választ hétfőn a körmendi Berki-csárdában: a BC Marc Körmend válogatott irányítója, Németh István aláírta kettő plusz egy éves szerződését. A nagy kérdés talán nem is az volt, hogy vajon melyik magyar klubbal tárgyalhat még "Isti", hanem hogy esetleges külföldi érdeklődők mennyire startolnak rá Németh megszerzésére. Nem is volt alaptalan a feltételezés, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a kontraktus egy pontjaként papírra vetették, hogy bizonyos feltételekkel Németh bármelyik szezont követően akár külföldön is folytathatja pályafutását. Persze mindezt a klubot illető komoly összeg fejében.

A nap másik eseményének a csapat névadó szponzorának, a Marc cipőgyárnak (MSC Hungary Kft.) további egyéves támogatásáról szóló bejelentése számított. A tavalyinál kedvezőbb ajánlat része a korábban meghirdetett hároméves koncepciónak.

A csapat játékoskerete tehát Németh István aláírásával, vagy az ő szavait használva "alákanyarintásával" tovább gyarapodott: Mujanovics, Grebenár, Keresztes, Trummer, Zsebe és Németh mellett három utánpótlás korú beépítését tervezik a vezetők. Mint azt Fodor Sándor, a klubot működtető gazdasági társaság első számú embere elmondta, a bedobó és a center posztra terveznek külföldi játékos szerződtetését, akik várhatóan aztán már a végleges keretet is kitöltik.

Unger Tamás